10 retro automobile Morgan din Belgia pot fi admirate pe Strada Pietonală din Chișinău
Telegram

Pentru prima dată Chișinăul este inclus în harta rally-ului automobilelor retro Morgan din Belgia. Cele 10 automobile din anii ’20-’40 pot fi admirate pe Strada Pietonală astăzi, 19 iulie, începând cu ora 12:00.

Clubul Auto Retro Tuning în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, BMW Club Moldova și Mille Fiori Agency, vă invită la parada de automobile istorice, unde vor fi întâlniți partenerii din România — Retromobil, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României.

În premieră vor fi prezentate automobile ale retro clubului Morgan Owners Group din Belgia, participanți ai rally-ului „From North Sea to Black Sea”. Menționăm că reprezentanții retro clubului din Belgia și România sunt și descendenți ai familiilor nobile.

retro car morgan (15)

 

Organizatorii rally-ului pretind a face din asta o tradiție, cu încrederea că și Moldova poate ajunge a fi inclusă în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA), așadar, pe harta celor mai importante competiții din lumea sporturilor cu motor.

În pofida faptului că automobilele au depășit vârsta de mai multe decenii, au un aspect impecabil, uimind atât prin curbele caroseriei, cât și prin salonul chic.

Răscolind prin istorie, aflăm că automobilele Morgan s-au fabricat dintotdeauna în jurul unui cadru de frasin și al unui șasiu de oțel. Compania de automobile Morgan încă este deținută și administrată de către familia Morgan, așa cum a fost încă de la începuturile sale, în 1909.

retro car morgan (3)

 

Descoperă în fotografiile de mai jos detaliile celor 15 automobile retro pe care aveți ocazia să le admirați astăzi, 19 iulie, pe Strada Pietonală:

Autor foto: Eugenia Tataru

Telegram