#PrayForParis – artista Ana Munteanu a creat o nouă pictură pe nisip în memoria victimelor din Franța

#PrayForParis

Posted by Sand Artist Ana Munteanu on 19 Noiembrie 2015

Sand Artist Ana Munteanu a realizat un nou desen emoționant pe nisip dedicat victimelor din capitala franceză, #PrayForParis. Această creație relatează istoria tragică pe care au trăit-o parizienii în timpul atacurilor teroriste ce au avut loc pe data de 13 noiembrie al acestui an, ce au au furat viețile a peste 100 de oameni și au rănit 352 de persoane.

Acțiunea începe la ora 21:20, când atacurile se declanșează asupra stadionului „Stade France”, unde avea loc un meci de fotbal amical dintre Franța și Germania, teatrului „Bataclan”, restaurantelor „Cosa Nostra” și „Le Petit Cambodge”, a bulevardului Voltaire și a străzii Rue de Charonne.

Artista a reprezentat doliul celor care sunt îndurerați de plecarea din viață a celor  129 de persoane și susținerea țărilor din toate colțurile lumii pentru Franța pe care au afișat-o prin imprimarea culorilor drapelului național pe clădirile lor reprezentative.

 

tedx_razdelitel

 

Ana Munteanu s-a născut pe data de 18 februarie, 1985, la Chișinău. În 2004, a absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, iar în 2008 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a Republicii Moldova (AMTAP). În 2010 a primit titlul de Master în Artă.

În prezent, este profesor universitar la AMTAP, unde predă studenților pictura, pictura monumentală și sand art.

Picturile sale sunt prezentate la numeroase colecții private, în țări precum SUA, Italia, Franța, România, Republica Cehă și Moldova.

Telegram