Povestea de Crăciun a lui Charles Dickens reinterpretată de sand artist Ana Munteanu

A different Christmas Carol | Sand Art storyWhat if Santa wouldn’t receive letters anymore?#AdifferentChristmasCarol #MerryChristmas #SandArt #WhiteSand #Santa

Posted by Sand Artist Ana Munteanu on 24 Decembrie 2015

Artista Ana Munteanu a reinterpretat povestea lui Charles Dickens prin tehnica sand art, despre spiritul sărbătorilor în preajma Crăciunului.

„Această istorie redată pe nisip este bazată pe nuvela lui Charles Dickens „A Christmas Carol”. În original, autorul evidențiază personajul principal drept un bărbat ce nu are spirit de Crăciun și compasiune. Dacă acest personaj este unic în anturajul său, în realitate lumea întreagă trăiește fără spirit de sărbătoare, bunătate și lumină.

Protagonistul istoriei devine Santa Claus, care nu mai primește scrisori și simte că oamenii nu mai au nevoie de spiritul sărbătorilor de iarnă. Pentru a înțelege esența lumii contemporane, este vizitat de trei spirite: Fantoma Crăciunului Trecut, Prezent și Viitor, care arată ce se poate întâmpla atunci când spiritul de sărbătoare va dispărea și oamenii nu vor mai crede în Santa.

Datorită faptului cum lumea vede acest spirit de Crăciun, sărbătorile pot veni cu un gând bun, o faptă bună și cuvinte calde. Nu este vreun cadou mai prețios decât sentimentul că poate fi pace în lume și bunătatea ne va însoți pretudindeni”, scrie artista Ana Munteanu.

razdelitel

Ana Munteanu s-a născut pe data de 18 februarie, 1985, la Chișinău. În 2004, a absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, iar în 2008 – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a Republicii Moldova (AMTAP). În 2010 a primit titlul de Master în Artă.

În prezent, este profesor universitar la AMTAP, unde predă studenților pictura, pictura monumentală și sand art.

Picturile sale sunt prezentate la numeroase colecții private, în țări precum SUA, Italia, Franța, România, Republica Cehă și Moldova.

Telegram