Filmul “Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat în 7 capitale ale lumii
Telegram

În perioada 30 octombrie – 14 noiembrie, documentarul Leontinei Vatamanu „Te iubesc, Ion și Doina”, o producție OWH Studio (2014), va fi proiectat în șapte capitale ale lumii.

Filmul va ajunge în șase capitale europene: Paris, Roma, Dublin, Atena, Madrid și Londra, precum și peste ocean, la Washington. Organizatorii proiecțiilor sunt reprezentanții diasporei.

Documentarul „Te iubesc, Ion și Doina” evocă două personalități legendare ale culturii naționale – Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Filmul durează 100 de minute şi spune povestea vieții și a iubirii celor doi mari artiști, printr-o suită de cadre și momente inedite, adunate de echipa de creație din arhivele și din mărturisirile apropiaților.

„Te iubesc, Ion şi Doina” este un documentar, care dincolo de zborul, creația, curajul și sacrificiile Doinei și al lui Ion, cuprinde durerea și zbuciumul nostru ca popor, într-o nesfârșită luptă pentru valorile și identitatea noastră.  E un film despre ei și, în același timp, despre noi, cei ce-i iubim și astăzi, pentru ceea ce au făcut și pentru intensitatea la care și-au trăit viața, lupta, creația. Salut comunitățile de români moldoveni din toate localitățile unde va fi proiectat documentarul și sper ca filmul să fie o punte acasă, să-i facă mai puternici și mai uniți oriunde ar fi.”, a spus Leontina Vatamanu, autoarea filmului.

„Faptul că filmul va fi proiectat în capitalele europene și în Statele Unite îmi dă un sentiment de plenitudine și de satisfacție: cinematografia și cultura din Republica Moldova își găsesc locul în agenda culturală europeană și nu doar. Am acceptat cu mare bucurie propunerea organizatorilor din fiecare oraș, pentru că vrem să le oferim românilor de peste hotare posibilitatea să vizioneze acest documentar”, declară Virgiliu Mărgineanu, producătorul filmului.

Afiș film „Te iubesc, Ion și Doina”

Documentarul „Te iubesc, Ion şi Doina” a fost realizat la inițiativa familiei, cu suportul AO „Două Inimi Gemene”, Ministerului Culturii, Guvernului Republicii Moldova și al Primăriei Municipiului Chişinău.

Pe 30 octombrie 2015 comemorăm 23 de ani de la trecerea în neființă a Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici.

Urmăriți pagina facebook a evenimentului  și pagina OWH Studiopentru noutăți și detalii

Telegram