Festival de Artă Contemporană pentru Copii „ȘCOLARt 2015”
Начало: 01/06/2015 - 11:00
Место: Școala de Arte „Al. Șciusev, Galeria PODZEMKA” (str. Al. cel Bun 19), Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău), Tipografia 5 (Str. Vl. Pârcălab 45, et. 5), Apartament Deschis (str. București 68/1)
Цена: free
FACEBOOK

Festivalul „ȘCOLARt” este organizat de Școala de Arte Plastice pentru Copii „Alexei Șciusev”, în colaborare cu Centrul pentru Artă Contemporană, Chișinău [ksa:k].
Prima ediție a Festivalului este o tentativă de colaborare cu mai multe organizații artistice din sectorul independent și va întruni o prezență iternațăonală, cu participarea elevilor și profesorilor de la Școala de Arte „Al. Sciusev” și a elevilor și tutorilor de la școlile și organizațiile de profil din străinătate. Anul acesta festivalul se va desfășura de Ziua Internațională a Copiilor și cu prilejul aniversării a 55 de ani de la fondarea Școlii de Arte Plastice pentru Copii “Alexei Șciusev” din capitală. Vă invităm la un pelerinaj artistic prin universul creativ al copiilor cu un itinerar prin mai multe locații alternative, în care vor fi prezentate rezultatele unui șir de activități/ateliere, organizate în ajun, în ideea explorării noilor practici în arta contemporană, un atelier, care va demera chiar în ziua prezentării, dar și lucrări, realizate pe parcursul anului de studiu al Școlii de Arte.

ITINERARUL EVENIMENTELOR PE DATA DE 1 IUNIE 2015:

01.06.2015 – 11:00 – Școala de Arte „Al. Șciusev” (str. Al. cel Bun 19) – Expoziție de colaj: „Ce sunt ruinele noastre?” – prezenarea rezultatelor a două ateliere internaționale în explorarea tehnicii colajului, o colaborare înte două școli (Ecole élémentaire Marie Pape-Carpentier și Școala Arte „Al. Șciusev” organizate la Chișinău și în orașul Rennes). Tutori: Lilia Dragneva, Ludmila Bouroș (Moldova).

11:30 – Galeria PODZEMKA (str. Al. cel Bun 19) – Proiecții de Artă Video „Portretul Chișinăului” – prezenarea rezultatelor atelierului de artă video, condus de Asier Pagola (Spania).

12:30 – Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău) – Expozița de Fotografie „Portretul Chișinăului” – prezenarea rezultatelor atelierelor de Fotografie Analog (camera obscura, developarea pelicolei foto), Fotografie Digitală, Procesarea Imaginii (efectul de oglindă), conduse de Oleg Kaneev (Moldova), Igor Scerbina (Moldova/Rusia) și Beatriz Calafell (Spania).

14:00 – Tipografia 5 (Str. Vl. Pârcălab 45, et. 5) – Expozițe de lucrări, realizate de elevi pe parcursul anului de studiu al Școlii de Arte, prezentarea rezultatelor atelierlui de performance, condus de Alana Mejia Gonzalez (Spania), reportaje documentare din istoria școlii și slaid-show al activtăților extracurriculare.

16:00 -18.00 – Apartament Deschis (str. București 68/1) – Atelier „Zestrea Apartamentului” Tutorii Ludmila Bouroș și Vasiluța Vasilache, împreuă cu participanții la atelier vor propune o contribuție artistică la Amenajarea spațiului Apartamentului Deschis realizând un covor din materiale reciclabile și o masă acoperită cu mosaic.

apartamentul-deschis
Festivalul „ȘCOLARt” este organizat de Școala de Arte Plastice pentru Copii „Alexei Șciusev”, în colaborare cu Centrul pentru Artă Contemporană, Chișinău [ksa:k].
Partenerii proiectului: Tipografia 5, ExStereo, Oberliht, Cocoșul Roșu, Școala de Fotografie O. Kaneev, ADVIT – EVS, Grupul Artistic IZM, Compania StarNet, Muzeul Național de Istorie Orașului mun. Chișinău, Centrul Expozițional „C. Brâncuși” UAP, Alianța Franceză din Moldova, Ateliers du Vent (Rennes), Ecole Marie Pape-Carpentier (Rennes)

Telegram