Reportaj: Expoziția de Fotografie “Impresii din China”
Telegram

La 10 februarie 2014, ora 12:00, Institutul Confucius din cadrul ULIM în colaboare cu Uniunea Artiștilor Fotografi din Republica Moldova au organizat Expoziția de Fotografie „Impresii din China”.

La ceremonia de deschidere au participat Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Excelența Sa, Dl. Tong Mingtao; Vicerectorul ULIM, Dl. Nicolae Țâu; Primul secretar al Ambasadei Chinei în Moldova , Dl. Li Fei; Președintele Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova, Dl. Anatolie Poiată; membrii Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova, precum și lectori și studenți din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova.

Fotografiile din cadrul expoziției, în total 30 de exponate, au fost realizate de către renumitul fotograf din România, Dl. Ștefan Toth. Expoziția a prezentat viața oamenilor din diferite părți ale Chinei din perspectiva fotografului Domnul Ștefan Toth a călătorit în China de patru ori și ceea ce l-a impresionat mai mult la poporul chinez a fost zîmbetul sincer, mulțumit și calm de pe fețele oamenilor, indiferent de ocupație sau vîrstă. Fie că sunt aurprinși în timpul orelor de muncă, sau țărani din regiunea Tibet, care culeg recolta în cîmp, fie că călătoresc sau învață în școală, zîmbet luminos predomină permanent pe față poporul chinez.

În continuare, lectorul voluntar din cadrul Institutului Confucius, Dna Yu Danying, a prezentat oaspeților ceremonia ceaiului. Oaspeții din China și Moldova s-au bucurat de mireasma ceaiului și de eleganța imaginilor.

Expoziția de fotografie va dura o săptămână iar doritorii o pot admira în cadrul „Centrului de Cultură și Limbă Chineză” al Institutului Confucius din cadrul ULIM.

(Ulim)

Foto: Ştefan Toth AFIAP, Oradea, România

Telegram