Poliția EVACUEAZĂ mașinile parcate neregulamentar în Chișinău
Telegram

Mai multe mașini parcate neregulamentar în centrul capitalei au fost ridicate astăzi de un evacuator special contractat de Inspectoratul Național de Patrulare (INP).

pol-001

Potrivit Ulianei Catană de la Serviciul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, poliția nu face nimic altceva decât să îndeplinească o prevedere legală.

pol-02

„Până acum, acest lucru nu a fost posibil, pentru că nu găseam o mașină de evacuare modernă. Acum, am identificat un agent economic care deține un astfel de evacuator și deja de două săptămâni evacuăm mașini parcate în locuri interzise”, ne-a explicat Catană.

pol-03

Autoturismele evacuate sunt duse la o parcare auto cu care INP a semnat un contract de colaborare.

pol-04

„Am selectat parcarea și compania de evacuare a autoturismelor în baza unui concurs. Inspectorii de patrulare au misiunea de a identifica mașinile parcate neregulamentar, apoi ei anunță agentul economic ce evacuează mașina și serviciul 902 pentru ca, în cazul în care șoferul va semnala că i-a fost furată mașina, să fie anunțat că aceasta a fost evacuată”, ne-a mai explicat responsabila de la Serviciul de presă al INP.

pol-05

Deocamdată, susține șoferul evacuatorului, sunt ridicate mașinile care se află în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri și Tighina. Șoferii care au parcat în locurile în care este instalat indicatorul rutier care atenționează că mașinile vor fi evacuate, vor achita o amendă de 200 de lei pentru parcare neregulamentară, taxa pentru evacuare și taxa pentru parcare.

pol-06

Pe parcursul zilei de ieri, au fost evacuate opt automobile, iar astăzi, deocamdată, trei mașini.

ziarulnational

Telegram