Art-salon molDeco: ”Stropi de Moldova” cu Iurie și Ianis Lungu
Начало: 18/04/2014 - 14:00
Конец: 02/05/2014 - 20:00
Место: salonului molDeco, bd. Moscova 14/1
Цена: free

Art-salon molDeco vă invită în preajma Sărbătorilor de Paști, la  Expoziția de pictură ”Stropi de Moldova” cu Iurie și Ianis Lungu, Tatăl și Fiul. 

Iurie Lungu, fiind printre puținii pictori autorizați ai Patriarhei Române, numit Dacos-zugravos de către Episcopul de Ierusalim, are o experiență de aproape trei decenii  de pictură pe zidurile bisericilor din Moldova. Datorită lui Iurie Lungu și a familiei acestuia,  avem inconfundabila frescă la ”Sf. Teodora de la Sihla”,  iconostasele din Catedrala Mitropolitană din Chisinău, însă cea mai reușită lucrare a sa rămâne pictura murală de la biserca ”Sf. Nicolae”, Mănăstirea Curchi.

Ianis Lungu este absolvent al liceului de Arte Plastice ”Igor Vieru” și al facultatății Design industrial, UTM. La 13 ani a urcat pentru prima dată alături de tatăl său pe schelele unei biserici,  ceea ce i-a marcat destinul, dar  și l-a provocat să facă mai mult decât au reușit să facă părinții.

Lucrările din expoziția la care vă invităm sunt un duet-duel între tată și fiu. Icoanele bizantine se confruntă cu portretele personajelor notorii din istoria neamului nostru, metafore ale patriotismului, dar și tablouri-poezii  despre adevăratele valori.

”Stropi de Moldova” sunt stropii care trebuie adunați din ce a mai rămas, un îndemn să privim mai departe și mai adânc decât doar suprafața picturilor…

Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg între 18 aprilie – 2 mai 2014 pe adresa  salonului molDeco, bd. Moscova 14/1.

Tel. pentru detalii:  022 311 281

Telegram