BIKE POINT @ Apartamentul Deschis
Начало: 21/08/2013 - 21:00
Место: APARTAMENT DESCHIS, str. București 68/1, Chișinău
Цена: intrarea liberă
FACEBOOK

Începînd cu septembrie 2013 “Apartamentul Deschis” va găzdui un punct de reparație a bicicletelor pus la dispoziția comunității de cicliști din Chișinău.

bikepoint_01

BIKE POINT: “Prin acest proiect ne propunem să promovăm bicicleta ca mijloc alternativ de transport pentru locuitorii Chișinăului, prin organizarea unui loc comun de întâlniri pentru bicicliști. Tot aici vor fi inițiate și organizate diferite evenimente iar Apartamentul Deschis va servi, în același timp, drept punct de reparații a bicicletelor echipat cu instrumentele necesare. Proiectul este însoțit de un program de proiecții de film, ateliere de reparație a bicicletei, parade velo și prezentări cu invitați locali și străini. Prin acțiunile noastre dorim să atragem atenția societății la problemele cu care se confruntă comunitatea bicicliștilor, în prezent, la Chișinău și să informăm un public mai mare despre modul de utilizare a bicicletei, să promovăm ciclismul ca mod de viață, totodată să creăm o platformă de comunicare și schimb de experiență între bicicliști”.

Anticipând lansarea punctului de reparație a bicicletelor, sînteți invități să vizionați filme documentare despre bicicliști și ciclism, iar pentru a inaugura acest eveniment veniți și cu bicicleta și o lăsați în parcarea din B68.

The Inverted Bike Shop de Peter Crosby [US]
2004 / 5 min.
Printre multitudinea de magazine de biciclete din Manhattan si Brooklyn, 718 Cyclery iese în evidență pentru abordarea lor unică de afacere.

Bike Kitchen – a filmic approach de David Paede și Barbara Sas [AT]
2010 / 14 min.
Un documentar despre Bike Kitchen din Viena, Austria – un atelier de reparații de biciclete de auto-ajutor organizat în comun.

Brussels Express de Sander Vandenbroucke [BE]
2012 / 19 min
Un documentar despre mesageri pe biciclete, la Bruxel, cel mai aglomerate oraș din Europa, cu doar 4% de tafic format din cicliști.

***Filmele sînt în limba engleză

Telegram