TIFF Chișinău - Locals https://locals.md/t/tiff-chisinau/ ежедневный интернет-журнал о событиях в Кишинёве и Молдове. Thu, 12 Jul 2018 21:41:54 +0000 ru-RU hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 https://static.locals.md/2024/05/cropped-locals-logo-32x32.png TIFF Chișinău - Locals https://locals.md/t/tiff-chisinau/ 32 32 Start TIFF Chișinău! „Aniversarea” deschide festivalul în prezența regizorului Dan Chișu https://locals.md/2018/start-tiff-chisinau-aniversarea-deschide-festivalul-in-prezenta-regizorului-dan-chisu/ https://locals.md/2018/start-tiff-chisinau-aniversarea-deschide-festivalul-in-prezenta-regizorului-dan-chisu/#respond Thu, 12 Jul 2018 07:00:00 +0000 http://locals.md/?p=312208 Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Chișinău (12-15 iulie) începe cu fast astăzi, la Cinematograful Odeon, la ora 18:00.

Запись Start TIFF Chișinău! „Aniversarea” deschide festivalul în prezența regizorului Dan Chișu впервые появилась Locals.

]]>
Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Chișinău (12-15 iulie) începe cu fast astăzi, la Cinematograful Odeon, la ora 18:00. Aniversarea, a șaptea producție regizată de Dan Chișu, va deschide festivalul în prezența regizorului.

Aniversarea are și o distribuție impresionantă, cu nume precum Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos. De altfel, este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. De-a lungul carierei sale, Mircea Albulescu a jucat în sute de piese de teatru şi peste 70 de filme. În plus, a scris proză şi versuri si a publicat șapte cărți.

Acțiunea are loc în România de dinainte de 1989, în seara când Radu, interpretat de Mircea Albulescu, împlinește 94 de ani. La cina de sărbătoare se întâlnesc familia şi foştii lui colegi. Petrecerea se împotmoleşte atunci când jumătate dintre oaspeţi încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe cineva să acţioneze împotriva voinţei sale. O seară plină de amintiri tulburi și discuții în contradictoriu îl așteaptă pe omagiat…

„Personajele mele sunt într-un continuu „Nu cred… Dar dacă..?”. Credinţa multora dintre ele nu e o chestiune clară, bătută în cuie. E, mai degrabă, o încercare. „Hai să vedem, poate merge treaba asta cu spovedania. Nu credem neapărat în ea, dar dacă aşa funcţionează de fapt lucrurile?”. „Nu credem neapărat în familia asta, dar e singura pe care o avem”, spune personajele”, explică Dan Chișu, regizorul și co-producătorul filmului. Premiera națională a peliculei va avea loc în prezența acestuia în sala cinematografului Odeon.

Prima zi de TIFF Chișinău va continua, la ora 21:10, la Cinematograful Odeon, cu documentarul Maria by Callas, de R. Tom Volf, unde sunt invitați toți iubitorii de operă. La patru decenii de la moartea ei, cea mai faimoasă cântăreaţă de operă din istorie îşi spune povestea în premieră. Suita de filmări şi fotografii inedite, înregistrări live private şi scrisori intime care ne-o înfăţişează pe Callas aşa cum nu am mai văzut-o până acum. Filmul include imagini din arhiva personală a cântăreței cu Marilyn Monroe și Alain Delon.

Seara de astăzi va continua cu un alt documentar inedit – România neîmblânzită, văzută cu ochii regizorului britanic Thomas Barton-Humphreys. Rulat în scuarul liceului „Gheorghe Asachi”, la ora 22:00, filmul este o invitație de a afla că, adânc în inima Europei, sălășluiește o neașteptată sălbăticie, casă a unei incredibile varietăți de ecosisteme. Filmările au durat un an, din dorinţa de a reda toate cele patru anotimpuri. Pe parcursul acestora, au fost străbătuţi în total peste 80 de mii de kilometri. Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Parcul Naţional Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Peştera Urşilor, Munţii Apuseni, Viscri, Râul Mures, Dunărea, Porţile de Fier şi Parcul Naţional Cheile Beusniţa.

În a treia locație a festivalului, la Cinematograful Buiucani, spectatorii sunt așteptați astăzi, la ora 21:30, pentru a viziona filmul Gaudeamus Igitur, de Gheorghe Vitanidis, din cadrul programuluui „România 100”. Produs în 1965, este un film de actualitate și relatează istoria unor tineri absolvenţi de liceu, care aspiră la un parcurs universitar în oraşul considerat unul dintre cele mai puternice centre academice din România.

TIFF Chișinău va avea loc în perioada 12-15 iulie la Cinematograful Odeon, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi” și la Cinematograful Buiucani. Proiecțiile în aer liber au intrarea gratuită. Biletele la proiecțiile de la Cinematograful Odeon pot fi cumpărate pe www.iticket.md.

 

***
TIFF Chișinău (12-15 iulie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Cu sprijnul: Centrul Național al Cinematografiei din România, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova

Запись Start TIFF Chișinău! „Aniversarea” deschide festivalul în prezența regizorului Dan Chișu впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2018/start-tiff-chisinau-aniversarea-deschide-festivalul-in-prezenta-regizorului-dan-chisu/feed/ 0
TIFF Chișinău: premiere, invitați speciali, filme controversate și de Centenar https://locals.md/2018/tiff-chisinau-premiere-invitati-speciali-filme-controversate-si-de-centenar/ https://locals.md/2018/tiff-chisinau-premiere-invitati-speciali-filme-controversate-si-de-centenar/#respond Fri, 06 Jul 2018 10:38:40 +0000 http://locals.md/?p=311592 A treia ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Republica Moldova, aduce la Chișinău producții cinematografice în premieră alături de regizorii filmelor între 12 si 15 iulie.

Запись TIFF Chișinău: premiere, invitați speciali, filme controversate și de Centenar впервые появилась Locals.

]]>
A treia ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Republica Moldova, aduce la Chișinău producții cinematografice în premieră alături de regizorii filmelor între 12 si 15 iulie.

Deschiderea TIFF Chișinău va fi una memorabilă. Aniversarea, ultimul film în care a jucat Mircea Albulescu şi al şaptelea lungmetraj semnat de regizorul Dan Chişu va fi proiectat în premieră la Cinematograful Odeon pe 12 iulie, ora 18:00. Regizorul filmului va fi prezent în sala de proiecții și va participa la o sesiune de întrebări/răspunsuri. Filmul spune povestea celei de-a 94-a aniversări a lui Radu Maligan, personaj important în România de dinainte de 1989, când familia şi foştii colegi se întâlnesc să-l sărbătorească pe bătrân. Petrecerea se împotmoleşte atunci când jumătate dintre oaspeţi încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe cineva să acţioneze împotriva voinţei sale.

„Sunt interesat să văd cum se raportează spectatorii din afara graniţelor la povestea din film, care are un umor local destul de bine conturat, dar, în acelaşi timp, valenţe perfect universale (…) Este un film despre credinţă şi scriitura vine din ateul din mine”, spune regizorul Dan Chişu.

Vineri, la ora 22:00, în scuarul liceului „Gh. Asachi” va rula o altă premieră pentru Republica Moldova, filmul Scurtcircuit, un lungmetraj premiat pentru realizări artistice remarcabile la ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Shanghai. Inspirat din tragicul eveniment din august 2010, când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă neonatologie a maternităţii Giuleşti, filmul spune povestea de dragoste a doi adolescenţi, Melania şi Emi, prinşi în vâltoarea catastrofei. La proiecții vor fi prezenți regizorul filmului Cătălin Saizescu, precum și actriţa Georgiana Saizescu, care interprează rolul asistentei.

Sâmbăta, ora 19:45, la Cinema Odeon, spectatorii vor avea ocazia să-l cunoască pe Alexandru Mavrodineanu, regizorul filmului documentar Caisă. Filmul prezintă povestea unui antrenor veteran, care după ce a fost trădat de cel pe care l-a ajutat să devină campion mondial la box, se dedică pregătirii unui nou sportiv, Caisă. El trebuie să facă faţă temerilor că va fi, din nou, abandonat.

În scuarul liceului „Gheorghe Asachi”, de la ora 22:00, va rula o altă premieră pentru Republica Moldova, filmul Charleston, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu. Filmul spune povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love story neconvențional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoție, un soundtrack eclectic și chiar un intermezzo dansant.

La Cinematograful Buiucani, în cadrul programului România 100, în fiecare zi de la ora 21:30, vor rula patru filme reprezentative pentru trecutul extrem de diversificat al filmului românesc, prin care TIFF Chișinău va celebra Centenarul Marii Uniri.

Joi, 12 iulie, spectatorii vor putea viziona filmul Gaudeamus Igitur, de Gheorghe Vitanidis. Produs în 1965, este un film de actualitate și relatează istoria unor tineri absolvenţi de liceu, care aspiră la un parcurs universitar în oraşul considerat unul dintre cele mai puternice centre academice din România.

Vineri, 13 iulie, în aceeași locație, va rula filmul Răscoala (1965), care i-a adus regizorului Mircea Mureşan premiul pentru debut la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes în anul 1966 și a fost prima propunere a României la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Sâmbătă, 14 iulie, publicul va putea viziona Fata morgana (1981) de Elefterie Voiculescu, unul dintre cele mai populare filme ale anilor ′80.

În ultima zi de TIFF Chișinău, duminică, 15 iulie, la Cinematograful Buiucani, va rula filmul Explozia (1973), regizat de regretatul autor al seriei Brigada Diverse , Mircea Drăgan. Un veritabil action movie, cu un suspans pe muchie de cuţit, acest film spectaculos în care nu s-au folosit trucaje, fiind inspirat de o poveste reală: în 1971, incendiul izbucnit pe nava „Poseidon”, risca să provoace o explozie ce ar fi dus la distrugerea oraşului Galaţi şi a Combinatului Siderurgic.

TIFF Chișinău va avea loc în perioada 12-15 iulie la Cinematograful Odeon, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi” și la Cinematograful Buiucani. Proiecțiile în aer liber au intrarea gratuită. Biletele la proiecțiile de la Cinematograful Odeon pot fi cumpărate pe www.iticket.md.

***
TIFF Chișinău (12-15 iulie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Cu sprijnul: Centrul Național al Cinematografiei din România, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova
Co-organizator: ALTFilm

Запись TIFF Chișinău: premiere, invitați speciali, filme controversate și de Centenar впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2018/tiff-chisinau-premiere-invitati-speciali-filme-controversate-si-de-centenar/feed/ 0
Start TIFF Chișinău 2017! Lecții de cinema și întâlniri cu actori și regizori https://locals.md/2017/start-tiff-chisinau-2017-lectii-de-cinema-si-intalniri-cu-actori-si-regizori/ https://locals.md/2017/start-tiff-chisinau-2017-lectii-de-cinema-si-intalniri-cu-actori-si-regizori/#respond Thu, 20 Jul 2017 12:45:40 +0000 http://locals.md/?p=277466 Astăzi, 20 iulie, începe cea de-a doua ediție TIFF la Chișinău

Запись Start TIFF Chișinău 2017! Lecții de cinema și întâlniri cu actori și regizori впервые появилась Locals.

]]>
Astăzi, 20 iulie, începe cea de-a doua ediție TIFF la Chișinău. În perioada 20-23 iulie, Cinema Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” și Cinema Buiucani vor fi gazda unui eveniment cinematografic de amploare. Pe lângă proiecțiile de filme, în cadrul festivalului vor avea loc lecții de cinema cu actorii Dorian Boguță și Andi Vasluianu. Mai mult, producătoarea și directorul executiv TIFF, precum și actori din filmele „Breaking News”, „Vara s-a sfârșit” și „Povestea iubirii” vor discuta cu publicul.

De la ora 21.30, astăzi, la cinematograful Buiucani, la proiecția cu intrare gratuită „America, venim!”, producătoarea filmului, Oana Giurgiu, se va întâlni cu oaspeții festivalului. O comedie în regia lui Răzvan Săvescu, pelicula ilustrează cu mult umor povestea unei trupe de teatru de provincie care zboară pentru prima oară în America.

Vineri, 21 iulie, iubitorii de film se vor putea întâlni cu Dorian Boguță, actor, regizor, trainer de actorie de film și unul dintre fondatorii școlii Actoriedefilm.ro. Lecția de cinema va avea loc la Baker Street Pub, ora 12.00, cu intrare liberă. În aceeași zi, ora 18.00, Cinema Odeon va găzdui proiecția filmului românesc „Vara s-a sfârșit”. Regizorul acestuia, Radu Potcoavă, va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri despre cel de-al treilea lungmetraj al său. Filmul a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Montréal, anul trecut.

Sâmbătă, la Cinema Odeon, de la ora 17.30, publicul va avea ocazia să discute cu trei actori din distribuția filmului „Breaking News”: protagoniștii Andi Vasluianu și Voica Oltean – adolescenta premiată recent cu Mențiunea Specială a Juriului la Karlovy Vary -, alături de Dorian Boguță. Iulia Rugină, regizoarea filmului, a debutat cu un film independent cu succes la public, „Love Building” (2013), urmat de „Alt Love Building” (2015). Începând cu anul 2003, în filmografia regizoarei se regăsesc peste zece scurtmetraje.

Tot sâmbătă, oaspeții festivalului vor avea ocazia să-l cunoască și pe Claudiu Maier, un tânăr actor care joacă în filmul „Povestea iubirii”, proiectat în aer liber, în scuarului Liceului „Gh. Asachi”, la ora 21.30, cu intrare gratuită. Primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, renumitul cineast român stabilit în Franța, este o adaptare a bestseller-ului omonim semnat de Nicole Krauss – o mare poveste de dragoste care traversează spaţiul şi timpul, din Polonia anilor ’40 până în New York-ul zilelor noastre.

În ultima zi de TIFF Chișinău 2017, duminică, pe 23 iulie, cinefilii sunt așteptați la o altă lecție de cinema cu unul dintre cei mai apreciați tineri actori români. Andi Vasluianu are un portofoliu impresionant, cu peste o sută de roluri în teatru şi film. A colaborat cu regizori precum Radu Muntean, Corneliu Porumboiu, Tudor Giurgiu, Szabolcs Hajdu, Cristian Nemescu, Cătălin Mitulescu, Paul Negoescu. Lecția va avea loc la Baker Street Pub, ora 12.00, cu intrare liberă.

Biletele pot fi cumpărate deja pe www.iticket.md sau, începând de astăzi, 20 iulie, de la cinematograful Odeon. Prețul biletelor este de 30 de lei pentru o proiecție sau 250 de lei pentru un abonament general.

***

PROGRAMUL TIFF Chișinău 2017:

Cinema Odeon:

Joi, 20 iulie

  • 18:00 – „Planeta Petrila”, r. Andrei Dăscălescu (1h20) – Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF 2017
  • 19:45 – „Piatră pe inimă” / „Heartstone”, r. Gudmundur Arnar Gudmundsson (2h09) – Premiul pentru regie și Premiul Publicului la TIFF 2017

Vineri, 21 iulie

  • 18:00 – „Vara s-a sfârșit”, r. Radu Potcoavă (1h45)
  • 20:00 – „Gloria”/ „Glory”, r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov (1h41) – Mențiunea specială a juriului la TIFF 2017

Sâmbătă, 22 iulie

  • 14:00 – Scurtmetraje românești din selecția TIFF – calup 1 (1h51)
  • 16:15 – „Varză, cartofi și alți demoni”, r. Șerban Georgescu (1h04)
  • 17:30 – „Fixeur”, r. Adrian Sitaru (1h38)
  • 20:00 – „Nebune de fericire”/ „La pazza gioia”, r. Paolo Virzì (1h56)

Duminică, 23 iulie

  • 14:00 – Scurtmetraje românești din selecția TIFF – calup 2 (1h52)
  • 16:15 – „Ultimul căldărar” (1h00), r. Cosmin Bumbuț, Elena Stancu – Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2017
  • 17:30 – „Breaking News”, r. Iulia Rugină (1h21)
  • 19:30 – „(M)ucenicul”, r. Kirill Serebrennikov (1h58)

Proiecții gratuite în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”, ora 21:30:

  • 20 iulie – „La drum cu tata”, r. Anca Miruna Lăzărescu (1h51)
  • 21 iulie – „Dumnezeu să ne ierte”/ „Que Dios nos perdone”, r. Rodrigo Sorogoyen (2h04)
  • 22 iulie – „Povestea iubirii”/ „The History of Love”, r. Radu Mihăileanu (2h14)
  • 23 iulie – „Complet străini”/ „Perfetti sconosciuti”, r. Paolo Genovese (1h37)

Proiecții gratuite la Cinema Buiucani, ora 21:30:

  • 20 iulie – „America, venim!”, r. Răzvan Săvescu (1h30)
  • 21 iulie – „Profesorul de vioară”/ „The Violin Teacher”, r. Sérgio Machado (1h42)
  • 22 iulie – „Ursul”, r. Dan Chișu (1h23)
  • 23 iulie – „Câinele japonez”, r. Tudor Cristian Jurgiu (1h30)

***

TIFF Chișinău (20-23 iulie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijnul: Centrul Național al Cinematografiei din România, Ministerul pentru Români de Pretutindeni, Ministerul Culturii al Republicii Moldova

Co-organizator: ALTFilm

Parteneri: Liceul „Gheorghe Asachi”, POT MUSIC, Berea Timișoreana, Hotel Dacia, Baker Street, Cinematograful Buiucani, Cinema Odeon

Parteneri media: RealitateaTV, TV8, KissFM, Ziarul Timpul, Ziarul de Gardă, Diez.md, Locals.md, Moldova.org, Zugo.md, Agora.md, Realitatealive.md, Ea.md, CineHub.md, Briciul

www.tiff.ro | facebook: TIFF Chișinău| twitter: #TIFF2017 | 

Instagram | Youtube.com Blog TIFF

Запись Start TIFF Chișinău 2017! Lecții de cinema și întâlniri cu actori și regizori впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2017/start-tiff-chisinau-2017-lectii-de-cinema-si-intalniri-cu-actori-si-regizori/feed/ 0
TIFF Chișinău @ ODEON https://locals.md/2016/tiff-chisinau/ https://locals.md/2016/tiff-chisinau/#respond Sat, 08 Oct 2016 23:10:04 +0000 http://locals.md/?p=235910 Cel mai mare eveniment cinematografic din România TIFF se extinde în Republica Moldova: prima ediție de TIFF Chișinău.

Запись TIFF Chișinău @ ODEON впервые появилась Locals.

]]>
TIFF se extinde în Republica Moldova: prima ediție de TIFF Chișinău

Festivalul Internațional de Film Transilvania, inițiat la Cluj-Napoca în 2002, se extinde, pentru prima dată, în Republica Moldova. Prima ediție TIFF Chișinău va avea loc între 6 și 9 octombrie 2016, la Cinema Odeon, și va aduce o selecție de filme românești recente, alături de câteva dintre cele mai apreciate producții proiectate la Cluj, în această primăvară. Invitații speciali ai evenimentului – regizori și actori români – vor sta de vorbă cu publicul și vor susține lecții de cinema.

TIFF, cel mai mare eveniment cinematografic din România, a implicat în mod constant creatorii de film din Moldova în varii proiecte educaționale, workshop-uri sau dezbateri despre coproducțiile cinematografice. De-a lungul anilor, am invitat la Cluj tineri cineaști, precum și reprezentanți de marcă ai cinematografiei din Republica Moldova. Acum e momentul ca TIFF, aflat la maturitate, să poată fi gustat și de publicul de peste Prut. În timp, sperăm să creăm aceeași emulație și același interes în jurul evenimentului precum la Cluj, Sibiu, București sau Târgu Mureș, declară Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

TIFF Chișinău își propune să devină un eveniment anual cu tradiție în Republica Moldova, care să aducă în fața publicului cele mai importante producții recente lansate și premiate în festivaluri, precum și succese de casă, un motor important în susținerea și promovarea cinematografiei locale și un formator al generației tinere.

 

tiff_chisinau_2016_afis_a3_program_preview_05

 

La prima ediție TIFF Chișinău, între 6-9 octombrie, la Cinema Odeon, vor rula circa 20 de filme – lungmetraje și scurtmetraje de ficțiune și documentare, majoritatea în premieră în Republica Moldova. Unele dintre ele vor fi proiectate în prezența realizatorilor lor. Programul complet va fi anunțat în curând. Biletele vor fi puse în vânzare pe www.iticket.md.

La ediția aniversară cu numărul 15, în această primăvară, TIFF a avut peste 79.000 de spectatori plătitori de bilete la cele 248 de filme din 64 de țări. În total, numărul participanților a depășit 110.000.

deschidere-tiff-2016-foto_nicu-cherciu

TIFF Chișinău (6-9 octombrie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.

12 filme românești vor fi proiectate în premieră, alături de 6 povești care au impresionat publicul în această primăvară, la TIFF Cluj-Napoca.

Tot în cadrul TIFF Chișinău, la Baker Street (Str. Mihai Eminescu, nr. 30), producătoarea Oana Giurgiu, cu o experiență de peste 15 ani în producție, va susține o lecție de cinema despre producția de film vineri, 7 octombrie, de la ora 12.00. Duminică, 9 octombrie, de la aceeași oră, regizorul Nicolae Constantin Tănase, premiat pentru debut la TIFF 2015 cu Lumea e a mea, va vorbi despre experiența realizării primului său film, alături de actrițele Oana Rusu și Ana Vătămanu. Intrarea la lecțiile de cinema este liberă.

Două filme de Oscar figurează în programul TIFF Chișinău. Fiul lui Saul/ Son of Saul (r. László Nemes), o dramă impresionantă despre Holocaust, a câștigat anul acesta Oscarul pentru Cel mai bun film străin, iar Valul ucigaș/ The Wave (r. Roar Uthaug), un disaster movie spectaculos ale cărui efecte speciale au fost parțial realizate în România, a fost propunerea Norvegiei la Premiile Academiei Americane de Film.

În România, lângă Sibiu, a fost filmată și producția germană Aventurile lui Nelly (r. Dominik Wessely), care urmărește peripețiile unei adolescente în vacanța din România. Filmul va fi proiectat ca parte a programului de educație cinematografică EducaTIFF și le este dedicat copiilor cu vârsta 8+. Despre educație, toleranță și un profesor care schimbă destinele unor copii din periferiile Braziliei, prin muzică, vorbește emoționantul film Profesorul de vioară, în regia lui Sérgio Machado.

Plin de emoție este și debutul regizoarei argentiniene Marina Seresesky, Ușa deschisă/ La puerta abierta, despre relația a două femei, mamă și fiică, ambele prostituate, care depind una de alta și duc o viață nefericită împreună. Totul până la apariția unui membru al familiei care le va schimba viața. Dragostea, copilăria și adolescența sunt în centrul noului film al celebrului regizor francez Arnaud Desplechin, Trei amintiri din tinerețe, cu Mathieu Amalric. Pelicula a fost selecționată la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, și a câștigat Premiul César pentru regie, anul acesta.

În selecția de filme românești, spectatorii vor vedea Câini, în regia lui Bogdan Mirică, marele câștigător al Trofeului Transilvania, comedia Două lozuri (r. Paul Negoescu) București NonStop, în regia lui Dan Chișu, Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase), desemnat Cel mai bun debut la TIFF 2015, documentarele Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) și În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu), precum și șase scurtmetraje noi.

Detalii și program pe www.tiff.ro.

Facebook event: http://bit.ly/2d4QXuS

Biletele sunt puse în vânzare pe www.iticket.md.

Запись TIFF Chișinău @ ODEON впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/tiff-chisinau/feed/ 0
Actorul Vlad Ivanov, invitat special la TIFF Chișinău https://locals.md/2016/actorul-vlad-ivanov-invitat-special-la-tiff-chisinau/ https://locals.md/2016/actorul-vlad-ivanov-invitat-special-la-tiff-chisinau/#respond Tue, 04 Oct 2016 11:39:16 +0000 http://locals.md/?p=238060 Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, Vlad Ivanov, se va întâlni cu publicul la TIFF Chișinău, cu ocazia proiecției speciale a filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică, în care deține unul dintre rolurile principale

Запись Actorul Vlad Ivanov, invitat special la TIFF Chișinău впервые появилась Locals.

]]>
Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români, Vlad Ivanov, se va întâlni cu publicul la TIFF Chișinău, cu ocazia proiecției speciale a filmului Câini, în regia lui Bogdan Mirică, în care deține unul dintre rolurile principale. Evenimentul este programat sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.15, la Cinema Odeon. Filmul a câștigat anul acesta Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca) și Premiul criticii la Cannes și este nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film.
vlad-ivanov_proiectie-caini_foto-nicu-cherciu

După sesiunea de întrebări și răspunsuri de după proiecția Câini, cei interesați să afle mai multe despre experiența sa pe platourile de filmare din România și din străinătate, sunt invitați la o întâlnire cu Vlad Ivanov, la Baker Street (Str. Mihai Eminescu, nr. 30).
vlad-ivanov_caini_foto-nicu-cherciu

TIFF Chișinău începe joi, 6 octombrie, cu două documentare românești, Cinema, mon amour (r. Alexandru Belc) și În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) și va aduce la Cinema Odeon, timp de patru zile, 18 producții recente românești și străine. Alături de Vlad Ivanov, invitați speciali la TIFF Chișinău vor fi Victor Purice și Cornelia Chelmu, personaje în documentarul Cinema, mon amour (joi, ora 18.00), actorul Dorian Boguță, care joacă în comedia Două lozuri (vineri, 7 octombrie, ora 18.00), regizorul Nicolae Constantin Tănase și actrițele Oana Rusu și Ana Vătămanu, care vor povesti despre Lumea e a mea duminică, de la 12.00, la Lecția de cinema de la Baker Street, dar și la proiecția de la 15.30, la Cinema Odeon. Tot la Baker Street, producătoarea Oana Giurgiu va vorbi despre producția de film vineri, de la ora 12.00. Intrarea la lecțiile de cinema este liberă.
vlad-ivanov_caini_credit-foto-iulia-weiss
vlad-ivanov_caini2_photo-credit-iulia-weiss

Vlad Ivanov a jucat în peste 30 de filme românești și străine, rolul domnului Bebe din filmul premiat cu Palme d’Or 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (r. Cristian Mungiu, 2007), aducându-i recunoaşterea internațională. Au urmat partituri memorabile în Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu, 2009), Amintiri din Epoca de Aur (2009), Concertul (r. Radu Mihăileanu, 2009), My Joy (r. Sergey Loznitsa, 2009), The Whistleblower (r. Larysa Kondracki, 2010), V tumane (r. Sergey Loznitsa, 2012), Snowpiercer (r. Joon Ho Bong, 2013), Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, Un Certain Regard, 2015), și, recent, Câini, debutul lui Bogdan Mirică. Vlad Ivanov este în egală măsură și un foarte apreciat actor de teatru, colaborând cu nume mari din scena românească.

tiff_chisinau_afis_program

Programul complet al TIFF Chișinău
Biletele sunt puse în vânzare pe www.iticket.md. Prețul unui bilet la film este 60 MDL. Elevii și studenții beneficiază de reducere, putând achiziționa bilete la 30 de MDL, pe baza carnetului de elev/ student.

Spot TIFF Chișinău
Facebook event

razdelitel punktir
TIFF Chișinău (6-9 octombrie) este organizat de Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Cu sprijnul: Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni
Co-organizator: ALTFilm
Parteneri: Cinema Odeon, iTicket, Jazz Hotel
Partener media principal: Jurnal TV
Parteneri media: Kiss FM, Timpul, Agora, Diez, Realitatea, Locals, Zugo, Ea.md, Moldova.Org, Today.md, Știri Pozitive, Moldnova.eu, Briciul

Запись Actorul Vlad Ivanov, invitat special la TIFF Chișinău впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/actorul-vlad-ivanov-invitat-special-la-tiff-chisinau/feed/ 0