Startup Weekend - Locals https://locals.md/t/startup-weekend/ ежедневный интернет-журнал о событиях в Кишинёве и Молдове. Tue, 02 Aug 2022 12:57:49 +0000 ru-RU hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 https://static.locals.md/2024/05/cropped-locals-logo-32x32.png Startup Weekend - Locals https://locals.md/t/startup-weekend/ 32 32 Startup Weekend Chisinau 2022 https://locals.md/2022/startup-weekend/ https://locals.md/2022/startup-weekend/#respond Tue, 02 Aug 2022 12:57:28 +0000 https://locals.md/?p=450303 We are bringing Startup Weekend back to Chisinau again!

Запись Startup Weekend Chisinau 2022 впервые появилась Locals.

]]>
We are bringing Startup Weekend back to Chisinau again!
70 people, together with amazing mentors and 1 international facilitator assigned by Techstars will gather together to build startups in 54 hours.
Event organized by Startup Moldova, will take place on September 16-18 in the bosom of nature, in Vadul lui Voda.
Only the first 20 tickets will be sold at early bird price of 35 USD, and the other 30 tickets at the standard 50 USD.

Запись Startup Weekend Chisinau 2022 впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2022/startup-weekend/feed/ 0
Ei sunt cei 11 mentori care vor ghida echipele în competiția Startup Weekend Moldova https://locals.md/2017/ei-sunt-cei-11-mentori-care-vor-ghida-echipele-in-competitia-startup-weekend-moldova/ https://locals.md/2017/ei-sunt-cei-11-mentori-care-vor-ghida-echipele-in-competitia-startup-weekend-moldova/#respond Mon, 30 Oct 2017 12:29:41 +0000 http://locals.md/?p=288555 Experți de peste hotare și din Republica Moldova vor susține echipele care intenționează să-și pună la contribuție ideile de startup în domeniul IT, în perioada 10-12 noiembrie, la Tekwill.

Запись Ei sunt cei 11 mentori care vor ghida echipele în competiția Startup Weekend Moldova впервые появилась Locals.

]]>
Experți de peste hotare și din Republica Moldova vor susține echipele care intenționează să-și pună la contribuție ideile de startup în domeniul IT, în perioada 10-12 noiembrie, la Tekwill. Profesioniști în programare, design, antreprenoriat și industria media sunt gata să dezvolte alături de participanți cele mai bune proiecte IT pentru a convinge juriul și a câștiga marele premiu.

George Carey-Simos, expert în comunicații media și co-fondator al uneia dintre cele mai importante resurse online dedicată industriei social media și digital marketing – „We are Social Media”. În calitate de strategist digital independent, consultant și growth hacker, George îi ajută pe oameni și pe companii să folosească Internetul în avantajul lor. El este specializat în marketingul de creștere, CRO, SMM și strategii social media.

Roëlla Lieved este web developer și fondatoare a companiei RoDesign și organizației non-guvernamentale Share Network din Amsterdam. Este specializată în Online Marketing și Website Design, dar are și o dragoste aparte pentru justiția socială. A înființat ONG-ul „Share Network” pentru a pune capăt traficului de persoane prin educație și angajare.Lucrează cu judecătorii locali, plasamentele de asistență medicală, detectivii poliției și lucrătorii sociali pentru a crea noi politici în cadrul sistemului juridic și a serviciilor sociale.

Miriam Yasbay este expert în științe sociale și specialist în Design Thinking cu o pasiune aparte pentru inovarea socială. Oferă workshop-uri pentru copii, studenți, organizații business și non-profit pentru a-i învăța să găsească soluții novatoare pentru probleme complexe. Ea a condus, co-proiectat și co-gestionat educația academică, sprijinind echipe de studenți în dezvoltarea de idei novatoare și crearea start-up-urilor de succes. În prezent, Miriam scrie o carte despre abordările și strategiile antreprenoriale.

MarceI Sobieski este de 9 ani în domeniul IT; el creează, elaborează și gestionează produse IT, startupuri și grupuri.  Marcel e fondator al Teslathemes.com și WPMatic.io. El a construit 4 startupuri de succes incepand cu 2010 până în prezent, fiind achiziționate de companiile din SUA și Marea Britanie.

Virginie Gauthier este designer grafic și art director. După trecutul ei de studiu, acum munca sa mai mult se învârte în jurul formării și elaborării cărților, care se extind la dezvoltarea identității vizuale, produse în o colaborare strânsă cu clienții/colaboratorii ei. Pentru extinderea spectrului de activități, acum este director de artă al revistei pentru bărbați L’Officiel Hommes Nederland.

Armin Konjalić este expert în piața de startup-uri și inovații din Europa de Est. Armin acordă suport activ ecosistemului de startup-uri din regiunea Balcanilor, țărilor Baltice, Rusia și spațiul CSI. Deseori supranumit “super-connector”, Armin aduce Estul și Vestul mai aproape.

Miriam Reili este designer și ilustrator grafic din Estonia. Practica ei de studio, proiectele autoinițiate și cele comandate, includ o gamă largă de formate și practici, cum ar fi designul cărților, direcția de artă, editarea, identitățile corporatiste vizuale, ilustrațiile și monografiile la scară largă.

Andrei Matcovschi e manager de proiecte cu experiență care a demonstrat abilitățile sale în cadrul industriei media online. Andrei are competențe în domeniile de Negociere, Repartizarea bugetului, Business Planificare, HR Consulting și Analitică. Și-a perfecționat competențele profesionale în cadrul programului de masterat în Consilierie psihologică la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Acum este manager proiecte în compania SIMPALS.

Tatiana Sivoborod ocupă funcția de manager de proiecte 999.md, cel mai mare panou de anunțuri din Moldova, înregistrând peste 200 000 vizitatori unici pe zi.   Responsabilă de planificarea, managementul, coordonarea și controlul financiar al proiectului. Specialist calificat în dezvoltarea de aplicații web și mobile. Cooperează cu numeroase echipe de developeri, creează fluxul de lucru în echipă. Pasionată de proiectarea și dezvoltarea software-ului pentru aplicare în interiorul companiei.

Vadim Jeleascov este specialist în vânzări online și știe totul despre acest domeniu. fiind directorul proiectului Price.md. La fel, Vadim se ocupă de proiectul achiziții.md, platforma de organizare a achizițiilor, parte a sistemului MTender și, respectiv, a reformei guvernamentale în domeniul achizițiilor publice.

Joël Antonie este analist politic olandez, prolific în arta negocierilor și a diplomației. Cu o experiență vastă acumulată atât în guvernul Olandei, cât și în numeroase misiuni diplomatice, Joel vine la Startup Weekend Moldova cu tehnici utile de negociere și lobby.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din cadrul competiției, accesați pagina oficială de facebook Startup Weekend Moldova: aici

Participarea la Startup Weekend Moldova are loc în baza procurării în prealabil a biletului de participare: aici

Запись Ei sunt cei 11 mentori care vor ghida echipele în competiția Startup Weekend Moldova впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2017/ei-sunt-cei-11-mentori-care-vor-ghida-echipele-in-competitia-startup-weekend-moldova/feed/ 0
Chișinău Startup Week, Ziua 5: Competiția Bluemix și start #SWM2016 https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-5-competitia-bluemix-si-start-swm2016/ https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-5-competitia-bluemix-si-start-swm2016/#respond Sat, 12 Nov 2016 19:18:49 +0000 http://locals.md/?p=244639 Ideile finale, care vor obține sau nu sponsorizare, dar și sprijin din partea comunității IT locale, pentru realizarea lor, le vei afla duminică.

Запись Chișinău Startup Week, Ziua 5: Competiția Bluemix și start #SWM2016 впервые появилась Locals.

]]>
A cincea zi de Chișinău Startup Week fusese una plină de activități interesante și provocatoare pentru unii participanți, întrucât aceștia au avut parte și de workshopuri și paneluri de discuție intensive, dar și de o competiție Bluemix, în cadrul căreia participanții și-au testat abilitățile sale antreprenoriale și ideile de startup.

Competiția Bluemix, susținută de IBM, a supus provocărilor participanții pentru ca aceștia să vină cu o idee, să adune echipe și să încerce să facă un prototip de soluție a unei probleme. Și toate astea timp de o zi și prin utilizarea platformei IBM Bluemix. După câteva ore de lucru intens, echipele formate încă în dimineața zilei de vineri, au prezentat ideile și prototipurile lor. Clemence Lebrun și Andrii Vasylchenko le-au fost mentori și consilieri tehnici. Trei echipe și-au prezentat ideile, rezultatele fiind următoarele:
# Locul trei, echipa Impulse – O aplicație, care permite utilizatorilor să vadă care localuri sunt deschise 24 de ore, pentru ca să mănânci ceva;
# Locul doi, echipa Cyber Noobs – Aplicația easyPack îți va permite să găsești un loc de parcare liber în regiunea în care te afli;
# Local întâi, MoldMix – easyGo, o soluție de e-ticketing pentru transportul public.

Premiul mare erau bilete pentru participarea la Startup Weekend Moldova, accesul la IBM Global Entrepreneurs Program, dar și goodies pack de la IBM.

swm-1


Mircea Vadan, Manager de Programe de Startup la How to Web și MVP Academy, Co-founder la Cluj Startups, a vobrit despre evoluția unei idei la produs. Cel mai important este să începi facerea ta de la o problemă prezentă în societate, ca mai apoi să găsești cine ar fi potențialii utilizatori. Mai apoi, se conturează ideea și se construiește modelul de business ca să poți face o afacere de succes. Este foarte important să-ți cunoști publicul-țintă, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de cercetări și păreri.

Workshopul „Before you code: Digital Growth Strategies using Social Network”, care a fost mai mult o discuție neformală în baza experienței acumulată de către invitații speciali, Ciprian Ailenei și Marius Istrate, ambii de la People Centric, și participanți. Ambii au explicat evoluția platformelor de socializare, care sunt plusurile și minusurile Facebook-ului, Twitter-ului și LinkedIn-ului, ce tooluri se folosesc pentru fiecare în parte.

Activitățile de vineri au luat sfârțit cu începutul celui mai așteptat weekend antreprenorila al anului, ediția Startup Weekend Moldova 2016, unde specialiștii și entuziaștii au vorbit și luptat pentru ca ideea lor să fie adusă la viață. Astfel, au urmat 54 de ore de coding, unde se lucrează la fiecare idee.

Iată care au fost ideile Startup Weekend Moldova 2016:
1. Un proiect de e-commerce, în bază de aplicație mobilă și web, unde vor avea loc vânzări speciale prin intermediul geo-targettingului.
2. O platformă pentru a crea campanii de marketing petru chabot-uri.
3. O aplicație, ce ar permite utilizatorilor să împărtășească pe hartă unde ei se află la moment și ce piesă ascultă, dar și să vadă ce ascultă alți utilizatori ce se află prin preajmă.
4. O aplicație care va oferi o nouă viață transportului.
5. Crearea opțiunii de electronic ticketing în trasportul public.
6. Un proiect, ce ar permite crearea protezelor 3D pentru a salva pacienții suferinzi de boli de inimă.
7. O aplicație, ce ar permite utilizatorului să conecteze sau deconecteze anumite funcționalități din produsul ce-l dețin.
8. Optimizarea cheltuielilor personale pentru ca să aduni bani destui ca să-ți îndeplinești visul.
9. O aplicație, ce-ți va permite să faci o comandă prealabilă la un restaurant, iar când ajungi pe loc – ești deodată servit cu bucatele tale favorite.
10. O aplicație, ce-ți va permite să găsești cele mai interesante și apropiate petreceri în weekend.
11. O platformă, ce-ți va permite să afli mai multe despre utilizatorii tăi.
12. Crearea unei paltforme, care va oferi locuri de muncă prin diverse activități, cum ar fi Farmville, dar versiunea reală.
13. O aplicație, creată de către psihologi, care va avea exerciții practice, pentru a putea trece printr-o despărțire.
14. Un chatbot, care va trimite notificări despre schimbările în infrastructura locală.
15. O aplicație, ce va permite artiștilor să creeze un catalog al lucrărilor proprii, pentru alte prezentări.

Ideile finale, care vor obține sau nu sponsorizare, dar și sprijin din partea comunității IT locale, pentru realizarea lor, le vei afla duminică. Urmărește pagina de Facebook Startup Weekend Moldova 2016.

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow. Evenimentul va fi găzduit de iHUB, Dreamups Innovation Campus, Generator Hub, Artico și Centrul Moldo-Corean de Informare și Acces.

Запись Chișinău Startup Week, Ziua 5: Competiția Bluemix și start #SWM2016 впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-5-competitia-bluemix-si-start-swm2016/feed/ 0
Chișinău Startup Week, Ziua 4: Ecosistemul de startupuri din Moldova ar putea avea un viitor de succes https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-4-ecosistemul-de-startupuri-din-moldova-ar-putea-avea-un-viitor-de-succes/ https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-4-ecosistemul-de-startupuri-din-moldova-ar-putea-avea-un-viitor-de-succes/#respond Fri, 11 Nov 2016 15:23:15 +0000 http://locals.md/?p=244442 Problemele, cu care se confruntă comunitatea locală de startuperi, sunt lipsa fondurilor, a experienței în domeniu, corupția și lipsa culturii startupurilor.

Запись Chișinău Startup Week, Ziua 4: Ecosistemul de startupuri din Moldova ar putea avea un viitor de succes впервые появилась Locals.

]]>
Chișinău Startup Week continuă, iar participanții nu încetează să viziteze toate spațiile destinate activităților din cadrul acestui eveniment. Te îndemnăm să vezi ce activități în ziua întâi, doi și trei, iar în continuare află ce s-a discutat și ce ateliere au avut loc în ziua de joi.

sw4-1

Prima activitate pentru a patra zi de Chișinău Startup Week a adunat diverși invtiați, precum Ionela Titirez, Anca Albu, Hari Tallin, Dovidas Varkulevicius, Natan Leibzon, pentru a discuta despre starea ecosistemului de startupuri din Republica Moldova.

Cuvântul de salut i s-a oferit Ancăi Albu, una dintre cele mai cunoscute femei din țară, care susține mișcarea startupurilor prin diverse activități și sesiuni informative. Anca a prezentat organizațiile și încăperile existente, menite pentru dezvoltarea ecosistemului după apariția lor în timp. Dacă nu cunoști ce este un ecosistem de startupuri, structura acestuia este relativ simplă – liderii, care joacă un rol important de mentori în afacerile în domeniu, legislația, asupra căreia trebuie de lucrat, resursele, care trebuiesc găsite și prețuite, activitățile, care acum se petrec din ce în ce mai des pentru entuziaștii în startupuri, implicarea comunității, pentru a oferi fiecărui actor antreprenorial un rol important, infrastructura, cultura și mentalitatea.

Problemele, cu care se confruntă comunitatea locală de startuperi, sunt lipsa fondurilor, a experienței în domeniu, corupția și lipsa culturii startupurilor. Soluțiile ar fi investițiile făcute la timp, un guvern cu o structură mai bună,c are atrage o atenție deosebită față de spațiul antreprenorial al țării, o legislație executată și în conformitate cu necesitățile startuperilor și infiltrarea unei educații mai bune în instituțiile de învățământ.

sw4-2

O altă activitate importantă a fost prezentarea programului IBM Global Entrepreneurship Program, pe care-l găsești aici. Acest program oferă un suport substanțial în dezvoltarea spiritului antreprenorial, oferind credite simțitoare în Cloud în valoare de până la 120 de mii de dolari. Aceștia pot fi folosiți pentru păstrarea datelor, crearea API-urilor, dar și accesul gratuit la datele analitice ale IBM-ului. De asemenea, bursierii IBM profită și de diverse oportunități de participare la evenimente de networking, competiții globale, colaborare cu echipe post-prototype.

sw4-3

„Legal Pocket Guide for Startups”, condus de Roger Gladei, Managing Partner în cadrul firmei de avocați „GLADEI & PARTNERS”, a vorbit despre procedurile de inițiere a unei entități juridice în Moldova. De asemenea, el a explicat diferența dintre frauda și evaziunea fiscală, oferind și sfaturi pentru funcționarea eficientă a unui startup în limitele legislației țării noastre.

sw4-5

Ziua de joi s-a sfârșit cu Ignite Chișinău, unul dintre cele mai așteptate evenimente a lunii noiembrie, unde personalități notorii din țară au povestit despre greșelile lor în viață, la muncă sau în startupuri.

Întreaga agendă a evenimentelor Chișinău Startup Week o găsești aici. Urmărește pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.
Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow. Evenimentul va fi găzduit de iHUB, Dreamups Innovation Campus, Generator Hub, Artico și Centrul Moldo-Corean de Informare și Acces.

Запись Chișinău Startup Week, Ziua 4: Ecosistemul de startupuri din Moldova ar putea avea un viitor de succes впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-4-ecosistemul-de-startupuri-din-moldova-ar-putea-avea-un-viitor-de-succes/feed/ 0
Chișinău Startup Week, Ziua 2: Învață din greșelile altora pentru a crea un startup de succes https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-2-invata-din-greselile-altora-pentru-a-crea-un-startup-de-succes/ https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-2-invata-din-greselile-altora-pentru-a-crea-un-startup-de-succes/#respond Wed, 09 Nov 2016 08:14:37 +0000 http://locals.md/?p=243822 Totul începe de la o viziune, în baza căreia și definește o ideii, se structurează ipotezele, se creează un backlog al produslui.

Запись Chișinău Startup Week, Ziua 2: Învață din greșelile altora pentru a crea un startup de succes впервые появилась Locals.

]]>
Ziua de marți, a doua zi de Chișinău Startup Week, a întrunit atât antreprenori, specialiștii în IT, cât și pe cei din robotică în cadrul unor ateliere utile și informative, care schimbă percepția despre domeniul antreprenoriatului și startupurilor într-o direcție pozitivă.

Ziua a început cu o prezentare, condusă de către Vasile Putina, Agile Coach în compania Pentalog. „Cum iti poti creste sansa de success combinind Lean Startup cu metodele Agile” a fost o activitate, prin care tinerii entuiaști, dar și specialiștii, au aflat mai multe din experiența lui Vasile în ceea ce privește utilitatea Lean Startup și Agile și care metode sunt mai bune pentru dezvoltarea unui startup. „Fiecare din aceste metode se referă la necesități diferite, fie aceasta dezvoltarea companiei sau dezvoltarea produsului tău”, a menționat Vasile. Din spusele lui, agilitatea se concentrează pe produs și modul în care el este dezvoltat, însă una fără alta nu există.

sw2-1

Lean Startup este o metodă clasică, rezultată într-un domeniu dinamic, mai ales în IT și startupuri. Metodele Agile se focusează mai puțin pe edificarea unei companii. Ambele metode funcționează după anumite principii. Spre exemplu, Lean Startup se bazează pe o instruire validată, prin care se și regăsește întreaga comunitate de antreprenori. Construiește, evaluează, învață – aceștia sunt pașii corecți ai învățării validate. Mereu trebuie să acționezi la timp și în conformitate cu solicitarea clientului – de fiecare dată, un lucru trebuie executat când e necesar și la timpul necesar.

Atât Lean Startup, cât și Agile își trag originile din explicația menționată mai sus, supranumită și conceptul Just-In-Time. Aglilitatea, pe de altă parte, este factorul ce duce la satisfacția cerințelor clientului, chiar de acestea sunt, pe parcurs, schimbate. Softurile sunt, de obicei, livrate în intervale mici de timp.

Oricum, totul începe de la o viziune, în baza căreia și definește o ideii, se structurează ipotezele, se creează un backlog al produslui. A nu se uita de discuțiile cu echipa și întâlnirile zilnice, de validarea ipotezelor, analizele piețeii și, bineînțeles, livrarea produselor.

sw2-4

O altă activitate importantă a fost lansarea cărții tânărului antreprenor și fondatorului Retently Grigore Răileanu, carte ce poartă titlul „Build and run a global tech business from anywhere”. Grigore are o experiență vastă în ceea ce privește dezvoltarea startupurilor. De asemenea, ele călătorește pentru a aduna în pușculița sa nu doar amintiri frumoase, dar și informație utilă din discuție cu alți antreprenori. „Cuprinsul cărții l-am creat cu sprijinul comunității”, a menționat Grigore. „Prin această carte, îmi doresc să ajut entuziaștii să nu repete greșelile mele, să nu cheltuie bani pe ne-cunoașterea legislație. Cartea urmează a fi distribuită timp de un an în circa 10 mii de copii prin intermediul amazon.com sau alte platforme asemănătoare.

sw2-3

 

Workshopul de robotică începuse cu un video de promovare a roboticii și a modalităților de dezvoltare a unei afaceri eficienti din lucruri simple. Participanții au fost divizați pe echipe și au strâns roboți care, eventual, au fost programați pentru a executa diverse sarcini.

sw2-2

În cadrul panelului Funding Opportunities, participanții la discuții au aflat despre diverse metode de a obține investiții pentru ideile lor de afaceri. Dovydas Varkylevicius, Președinte al Consiliului de Administrare Lithuanian Private Equity and Venture Capital Association (LT VCA) și Kfir Nissan, co-fondatorul și CEO Distribyte, Matt Rutter, Director pe Operațiuni la Kingdom Paradigm au vorbit despre trendurile actuale în domeniul startupurilor, despre modul de divizare a capitalului. De asemenea, Dovydas a povestit despre modul în care Lituania își întrece vecinii la capitolul antreprenorial. Invitatul a mai vorbit despre diverse exemple de medii venture capital, cum ar fi cele prezente în Israel și Lituania.

sw2-5

Participanții și-au creat o imagine concretă a unui investitor — o persoană inteligentă, care te va ajuta nu doar să-ți dezvolți ideea și să o transformi într-un startup de succes, dar și te va sfătui cum să îl promovezi și să-l aduci mai aproape de alți investitori. Venture Capital nu este decât un pas, prin care vei pune bazele unei companii cu un cashflow pozitiv.

Acestea au fost activitățile pentru a doua zi de Chișinău Startup Week. Întreaga agendă a evenimentului o găsești pe Locals.md. Nu uita să te înregistrezi aici pentru a participa la o serie de ateliere și paneluri de discuție utile pentru viitoare ta afacere. Urmărește pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow. Evenimentul va fi găzduit de iHUB, Dreamups Innovation Campus, Generator Hub, Artico și Centrul Moldo-Corean de Informare și Acces.

Запись Chișinău Startup Week, Ziua 2: Învață din greșelile altora pentru a crea un startup de succes впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-ziua-2-invata-din-greselile-altora-pentru-a-crea-un-startup-de-succes/feed/ 0
Chișinău Startup Week: Activitățile ce-ți vor dezvolta abilitățile antreprenoriale https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-activitatile-ce-ti-vor-dezvolta-abilitatile-antreprenoriale/ https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-activitatile-ce-ti-vor-dezvolta-abilitatile-antreprenoriale/#respond Sun, 06 Nov 2016 19:00:48 +0000 http://locals.md/?p=243126 Evenimentul va culmina cu cea de-a opta ediție de Startup Weekend.

Запись Chișinău Startup Week: Activitățile ce-ți vor dezvolta abilitățile antreprenoriale впервые появилась Locals.

]]>
Chișinău Startup Week promite a fi un eveniment de zile mari, unde fiecare antreprenor începător, startuper și susținător al domeniului IT și nu doar pot să afle o mulțime de informații și să genereze idei valoroase, pe care chiar le pot testa la una din competițiile din perioada 7 – 11 noiembrie. Evenimentul va culmina cu cea de-a opta ediție de Startup Weekend.

Ca să cunoști mai bine structura Chișinău Startup Week, te invităm într-o mică călătorie prin agenda activităților, panelurilor de discuție și sesiuni individuale, de care vor beneficia participanții, printre care poți fi și tu, dacă te înregistrezi aici.

Luni, 7 noiembrie

Ideation Workshop, ora 10:00

startup-week-4

Această activitate presupune un brainstorming interactiv, ce stimulează gândirea creativă pentru generarea ideilor, dezvoltarea acestora și comunicarea cu diverși actori din domeniu.

Ideation Workshop va fi condus de către Ionela Titirez, premiantă „Women in ICT” 2016 și fondatoare a Ecosistemului de Startupuri din Moldova, Proiectul de Competitivitate USAID Moldova.

Design Thinking, 11:00

startup-week-6

Acest atelier te va provoca să te gândești la noțiunea de design thinking, îți va istorisi importanța acestui proces, care sunt principiile de bază ale acestuia și structura de muncă. Nu vor lipsi și exercițiile practice, unde vei fi parte a procesului practic a unui design sprint. Atelierul va fi condus de către Cosmin Ochișor, Business Development Manager în hub:raum, Cracovia.

Startups vs. Corporations, ora 15:30

La fel condus de Cosmin Ochișor, atelierul va cuprinde discuții vaste și informative despre diferențele dintre startupuri și corporații, dar și comunicarea eficientă dintre acestea.

Innovations in Telecom, ora 16:30

Atelierul va fi dirijat de către Vahdat Zehtab, Director Comercial TeliaSonera și va fi compus din sesiuni informative despre noile realizări în domeniul telecomunicațiilor.

1-ON-1 SESSION with hub:raum Kraków representatives, ora 17:00

startup-week-12

O altă sesiune informativă și utilă tuturor persoanelor interesate de startupuri. Reprezentanții hub:raum vor vorbi despre necesitățile pieții europene în domeniul startup-urilor. Vei învăța cum să construiești strategii pentru diverse piețe și adaptate la diferite cerințe.

Marți, 8 noiembrie

Cum îți poți crește șansa de succes, combinând Lean Startup cu metodele Agile?, ora 10:00

Această sesiune îți va permite să afli mai multe metode cum să împaci atât dezvoltarea companiei, cât și dezvoltarea produsului tău. Lean Startup sau Agile sunt câteva din metodele care pot răspunde necesităților tale. Activitatea va fi condusă de către Vasile Putina, Agile Coach în compania Pentalog.

Robotics – a great environment for a startup career, ora 11:00

startup-week-7

Vei afla mai multe despre sub-diviziunea software, dar și despre crearea dispozitivelor hardware. Astfel, îți vei mări șansele de dezvoltare de succes a produsului tău și a carierei tale. Ideea principală a workshop-ului este de a te învăța cum componentele lego pot fi ușor integrare pentru a executa design-ul unei mașinării performante și inteligente, ce ar putea servi drept un prototip pentru a executa proiecte mai mari.

Atelierul va fi condus de către Florin Cazac, trainer Roboclub, Artico.

Build and run a global tech business from anywhere, ora 14:00

Vei fi martor al prezentării cărții „Build and run a global tech business from anywhere”, ce aparține tânărului antreprenor și fondatorului Retently Grigore Răileanu. Cartea descrie cum are loc procesul de creare a unui framework pentru antreprenorii care își lansează prima afacere tehnologică, precum și pentru cei care planifică să se lanseze în curând în business, dar nu au suficiente cunoștințe și experiență pentru a o face.

Funding Opportunities, ora 17:00

startup-week-3

Condus de către Zvizka Kezurer, Președintele companiei Partner4Value, Kfir Nissan, co-fondatorul și CEO Distribyte, Matt Rutter, Director pe Operațiuni la Kingdom Paradigm și Dovydas Varkylevicius, Președinte al Consiliului de Administrare Lithuanian Private Equity and Venture Capital Association (LT VCA), acest panel de discuții îți va aduce la cunoștință care sunt primii pași în lumea startupurilor și cum să-ți aduci produsul la un nou nivel. Cum să faci un fundraising de succes și să înțelegi punctele de vedere ale unui investitor angel.

Miercuri, 9 noiembrie

Funding 1-to-1 Mentoring SESSION for Startups looking for Investment, ora 10:00

startup-week-19

Dovydas Varkylevicius, Președinte al Consiliului de Administrare Lithuanian Private Equity and Venture Capital Association (LT VCA), va avea o sesiune separată despre cum să obții fonduri pentru startupul tău, chiar de ești la început de drum. De asemenea, vei afla care sunt riscuri posibile și cum să creezi o strategie eficientă de fundraising.

Game development – Turn your hobby into money, întrele orele 10:00 și 17:00

startup-week-10

Această activitate va fi divizată pe mai multe sesiuni, conduse de diverși specialiști în dezvoltarea jocurilor computerizate și mobile. Printre ei se numără Sergey Mereuță, Eugen Caraion, Nikita Pashinsky și Vasil Braga. De asemenea, vei avea parte și de un panel de discuție, dar și de două workshop-uri – „Hands Recognition Game” despre crearea unui puzzle în Unity 3D cu Leap Motion, condus de Sergey Litovchenko de la Dark Cabaret Games și „Your first VR game”, despre edificarea unor aplicații VR cu ajutorul Unreal Engine, condus de Alexander Slobozian de la Simpals.

What makes a successful investor, ora 11:00

Un alt atelier condus de Dovydas Varkulevicius și Zvizka Kezurer despre investițiile profitabile în startupuri tech și ce, de fapt, înseamnă noțiunea unei investiții utile și de succes.

Where do Estonian startups raise money, ora 12:00

startup-week-2

Atelierul va fi condus de către Aleksander Tõnnisson, co-fondator și CEO Buildit Accelerator of Hardware Startups, care va vorbi despre modul în care un accelerator poate să-ți ajute proiectul să primească investiții și cum poți să te integrezi în rândurile produselor deja existente pe piață. Harri Tallin

Harri Tallin, Team Lead-ul celei mai vechi competiții estoniene de startupuri Ajujaht.ee, va vorbi despre modul în care startup-urile estoniene primesc investiții. Fun fact – Skype, CrabCad, Transferwise, Pipedrive și multe alte startupuri notorii au luat naștere în Estonia.

Cum protejăm proprietatea intelectuală, ora 15:00

Vei discuta cu Ion Țigănaș, avocat și partener de fonduri în „Țigănaș & Partners” cum să protejezi proprietatea intelectuală a ideii tale și a produsului tău și cum să aplanezi situațiile problematice ce se raportă la business-ul tău.

What makes a good mentor, ora 16:00

startup-week-11

Această activitate este dedicată specialiștilor în IT, care au în plan să ofere cunoștințele lor în domeniu generațiilor mai tinere, însă nu cunosc cum să o facă. Astfel, vei afla care sunt, de obicei, sarcinile pe care le are un mentor, iar toate neclaritățile vor fi spulberate. Activitatea e condusă de către Moshe Porat, fondator și CEO MESH.

1-ON-1 SESSION with MESH representative, ora 17:00

startup-week-14

Reprezentanții MESH îți vor oferi o consultanță detaliată despre mentorat, provocările specialiștilor în cadrul acestui proces și despre modul de comunicare dintre persoanele cu experiență în domeniu și cele, care sunt abia la început de cale.

Pitching Training, ora 17:00

startup-week-5

Sesiunea de training va fi condusă de către Galin Zhelyazkov, Facilitator Startup Weekend, Beehive Co-working Space Varna, Startup Weekend, GoFreight.com.au și altele. El te va învăța cum să învingi frica de public și cum să reușești ca în câteva minute să înglobezi toată informația necesară pentru a câștiga susținere importantă a juriului, în cazul în care ești în cadrul unei competiții sau discuții cu potențiali investitori.

Dreamups Talks cu Aleksander Tõnnisson, ora 18:30

De această dată, Aleksander va povesti despre modul în care se dezvoltă un startup tech, care sunt provocările fiecărei etape și cum să nu te dai bătut la mijloc de drum, apelând la potențiali investitori.

Joi, 10 noiembrie

The State of the MD Startup Ecosystem, ora 10:30

startup-week-1

Vei afla rezultatele preliminare ale primei tentative de cartografiere ecosistemului antreprenorial IT din Moldova: initiative și organizații de suport, spații de co-working, accelerare, programe și evenimente dedicate antreprenorilor începători și aspiranți, precum, desigur și startupurile locale. Aceasta inițiativă a fost realizată de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, în parteneriat cu Civitta și cu suportului financiar al fondului de cooperare al Ministerului Estonian de Externe.

Va urma un panel de discuții, în cadrul căruia influențatori ai ecosistemelor de startup din 5 țări: Moldova, România, Estonia, Lituania și Izrael vor împărtăși experiența și vor sugera cum ar putea fiecare membru al comunității să ajute la dezvoltarea ecosistemului nostru.

Invitați speciali: Ionela Titirez, Anca Albu, Hari Tallin, Dovidas Varkulevicius, Natan Leibzon

IBM Programs for Entrepreneurs, ora 12:00

startup-week-18

Atelierul e condus de către Pascale Xelot, Director de Program pentru Europa, Developer Ecosystems & Startups în IBM Digital Business Group. Vei afla detalii valoroase despre un program unic, denumit IBM Global Entrepreneur, creat pentru a conecta startup-urile la rețeaua globală de clienți, parteneri, business lideri și industrie a companiei IBM. Beneficiile programului includ credite Cloud în valoarea de până la 120 de mii de dolari, accesul la rețeaua globală de arhitecți de soluții, servicii de consultanță din partea antreprenorilor cu renume.

How to talk with accelerators and angel investors, ora 14:00

O discuție, condusă de Mircea Vadan, Manager de Programe de Startup la How to Web și MVP Academy, Co-founder at Cluj Startups. Te interesează cum funcționează acceleratoarele? Cum să găsești pe cel potrivit ideii tale și cum să fii acceptat la unul? Vino la acest atelier și află mai multe nu doar despre acceleratoare, dar și despre modul de abordare a potențialilor investitori și metodele de negociere cu aceștia.

Discover the IBM Bluemix platform for developers, ora 15:00

startup-week-16

Clemence Lebrun, Developer Advocate, Developer Ecosystems & Startup Europe, IBM Digital Group Europe și Andrii Vasylchenko, Technical Sales, lider de opinie în Mobile API Economy | Europe Redbooks, IBM Cehia, vor povesti despre una din cele mai apreciate platforme la momentul actual – Bluemix. IBM a creat-o pentru ca organizațiile și programatorii să poată ușor crea, lansa și administra aplicațiile în Cloud. Bluemix furnizează servicii egale cu cele de întreprindere, care pot fi ușor integrate cu aplicația ta Cloud, fără a avea nevoie să cunoști cum să le instalezi sau să le configurezi.

Legal Pocket Guide for startups, ora 16:00

startup-week-17

Roger Gladei, Managing Partner în cadrul firmei de avocați „GLADEI & PARTNERS”, va vorbi despre cadrul legal de activitate a unui startup, precum și cum să-ți protejezi produsul și serviciul de fraude și cum să găsești soluții legale rapide, în cazul în care apare o astfel de necesitate.

Life in a startup: Mistakes you should make, 17:00

Totuși, nu toate startup-urile au avut succesele dorite, unele din ele fiind uitate extrem de rapid sau nu au fost dezvoltate deloc la nivelul dorit. Această sesiune informativă, condusă de către Marius Istrate, CEO People Centric, va întruni discuții despre ce poți face pentru dezvoltarea produsului tău și care sunt eșecurile ce ți se iartă, însă nu uita că sunt erori care nu se uită niciodată și care ar putea risca viitorul startup-ului tău.

Ignite Chișinău, ora 19:00

startup-week-20

La fel ca și ediția anterioară, Ignite Chișinău va aduna mințile notorii, care vor povesti istorii captivante despre eșecurile lor în afacere și depășirea acestora. Nu vor lipsi istorii despre succesele obținute. Fiecare speech, ce durează 5 minute, va fi o lecție importantă pentru fiecare din participanți.

Vineri, 11 noiembrie

Competiția Bluemix, între orele 10:00 și 18:00

startup-week-8

Vor fi adunate câteva echipe în seara de joi pentru a discuta idei de startup, iar vineri dimineața va începe o competiție ineteresantă și provocatoare. Ideile pot aparține oricărui domeniu, iar învingătorul va fi ales vineri seara. Poți veni singur sau cu echipa ta, alcătuită din maximum patru persoane.

Before you code: Digital Growth Strategies using Social Networks, ora 11:00

În cadrul acestei activități vei afla care sunt nuanțele de business și marketing, pe care startup-erii trebuie să le cunoască, pentru a putea, eventual, promova o idee competitivă de afacere. Workshop-ul va fi condus de către Ciprian Ailenei și Marius Istrate, ambii de la People Centric.

From idea to product, ora 14:00

Mircea Vadan va descrie procesul de creare a unui produs – cum să-ți înțelegi potențialii consumatori și necesitățile lor mai bine, cum să le transformi într-o afacere și care sunt costurile implicate.

1-ON-1 SESSION with Mircea Vadan, ora 16:00

startup-week-15

Mircea Vadan studiază dezvoltarea în sine a consumatorului și achizițiile utilizatorului. El a co-fondat trei startupuri, cu care a participat la două acceleratoare și a obținut investiții simțitoare.

Startup Weekend, ora 18:00

startup-week-21

La final de Chișinău Startup Week va începe cea de-a opta ediție de Startup Weekend Moldova, cea mai așteptată și valorificată competiție în rândurile minților antreprenoriale. Zeci de tineri vor demonstra că ideea lor contează, muncind peste 50 de ore pentru a o schița, a-i crea un business plan și a o implementa. Cea mai bună idee de startup va obține premii valoroase și susținere deplină din partea comunității IT din Moldova pentru realizarea ei.

Silicon Drinkabout, ora 21:00

Un eveniment săptămânal, care întrunește specialiștii și entuziaștii în IT, antreprenorii și pur și simplu persoanele care doresc să afle noutăți din diverse domenii, sfaturi cum să dezvolte afacerea lor, dar și să cunoască membrii ecosistemului antreprenorial din Moldova.

Nu uita să te înregistrezi aici pentru a putea participa la eveniment. Participarea este gratuită și este posibilă doar în baza înregistrării prealabile. Urmărește pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow. Evenimentul va fi găzduit de iHUB, Dreamups Innovation Campus, Generator Hub, Artico și Centrul Moldo-Corean de Informare și Acces.

Запись Chișinău Startup Week: Activitățile ce-ți vor dezvolta abilitățile antreprenoriale впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/chisinau-startup-week-activitatile-ce-ti-vor-dezvolta-abilitatile-antreprenoriale/feed/ 0
9 motive pentru care să fii prezent la prima ediție de Chișinău Startup Week https://locals.md/2016/9-motive-pentru-care-sa-fii-prezent-la-prima-editie-de-chisinau-startup-week/ https://locals.md/2016/9-motive-pentru-care-sa-fii-prezent-la-prima-editie-de-chisinau-startup-week/#respond Fri, 28 Oct 2016 10:56:13 +0000 http://locals.md/?p=241958 Chișinău Startup Week e o punte către dezvoltarea abilităților tale antreprenoriale și, respectiv, de consolidare a ecosistemului și a comunității IT din țară.

Запись 9 motive pentru care să fii prezent la prima ediție de Chișinău Startup Week впервые появилась Locals.

]]>
Prima ediție Chișinău Startup Week este un must-attend în agenda actualilor și viitorilor antreprenori și membri ai comunității IT. Inițiativa se desfășoară sub egida Techstars și va avea loc între 7 – 11 noiembrie 2016.

Chișinău Startup Week este organizat de către Tekwill și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, IBM, Pentalog, hub:raum Krakow. Evenimentul va fi găzduit de iHUB, Dreamups Innovation Campus, Generator Hub, Artico și Centrul de Informare și Acces.

Dacă mai eziți sau nu ești sigur dacă acest eveniment este pentru tine, mai jos găsești cel puțin 9 motive care te vor convinge să îți faci planuri de a participa activ la Startup Week – o săptămână plină de activități interesante și networking valoros.

1. Este o inițiativă globală, creată să impulsioneze inovația și să consolideze ecosistemul antreprenorial al țării

Desfășurat pentru prima dată în Moldova, evenimentul va include activități ce vor îmbogăți cunoștințele tale despre spațiul antreprenorial local. Astfel, vei afla ce conține harta ecosistemului antreprenorial tehnologic din Moldova, vei cunoaște aspecte importante ce țin de legislația cu privire la dezvoltarea afacerilor IT, vei primi ghidul juridic de buzunar pentru startup-uri și vei putea să consulți experți internaționali în domeniu.

2. Aduce împreună antreprenorii, liderii locali și potețialii parteneri pentru a oferi participanților acces la experiențe, cunoștințe, exemple și modele de impact

Dacă nu ai experiență în discuții cu potențiali investitori, Chișinău Startup Week este evenimentul perfect unde o poți obține. De asemenea, vei învăța despre nuanțele relației între Startupuri și Corporații, care sunt oportunitățile de finanțare și cum să parcurgi calea de la idee la produs.

3. Speakerii locali și internaționali vor împărtăși cunoștințele lor și te vor inspira

Speakerii notorii din 9 țări vor discuta despre cheile succesului în lumea antreprenoriatului tehnologic. Câțiva dintre aceștia sunt:
# Pascale Xelot, Director de Programe pe Europa, Developer Ecosystems & Startups, IBM Digital Business Group, Franța;
# Cosmin Ochișor, Manager pe Investiții, hub:raum, Polonia;
# Dovydas Varkulevicius, Președinte al Asociației Fondurilor de Investiții de Capital, Lituania
# Kfir Nissan, Co-fondator și CEO la Distribyte, Israel;
# Aleksander Tõnnisson, Co-fondator, CEO și investitor la Buildit Hardware Accelerator, Estonia;
# Harri Tallin, Team Lead la Ajujaht.ee, Estonia;
# Mircea Vadan, co-fondatorul Cluj Startups, Manager al programelor de startup la How to Web & MVP Academy, România;
# Marius Istrate și Ciprian Ailenei de la People Centric, România.

4. Agenda include activități variate despre cele mai actuale tendințe în dezvoltarea antreprenoriatului tehnologic

Atelierele și panelurile de discuții vor găzdui discuții privind cele mai inovative metode și dezvăluiri recente în domeniu. Astfel, vei putea beneficia de workshopuri pe Design Thinking, de programare a roboților, dezvoltarea strategiilor de marketing, dar și Competiția Bluemix.

Nu uita că vei afla și despre inovațiile în industria de gaming, cum să combini Lean Startup și Agile, dar și cum să generezi idei cu viitor.

5. Vei beneficia de un transfer de cunoștințe și vei afla cum să valorifici cât mai eficient oportunitățile existente

Orice startuper începător trebuie să cunoască care sunt pașii de lansare a unui proiect, dar și care sunt numeroasele provocări la care vor trebui să facă față. Cei care au deja experiență în domeniu, pot afla mai multe despre viața unui mentor sau a unui investitor de succes.

6. Participanții au parte de conexiuni și interacțiuni mai active cu membrii comunității locale

Vei afla, nu doar din auzite, despre seria de evenimente în IT care au loc la nivel local. În cadrul Chișinău Startup Week vei fi parte a unor evenimente ca Ignite Chișinău, o seară, unde personalități notorii vor povesti istorii captivante despre eșecurile lor în afaceri și depășirea acestora și Silicon Drinkabout, un eveniment care unește comunitatea prin discuții, socializare și ambianță plăcută.

7. E un eveniment cu impact educațional valoros

Toate atelierele și panelurile de discuție au fost concepute astfel încât să găsești activități relevante din care poți învăța. Chișinău Startup Week este o platformă importantă de discuții despre lumea startupurilor prin cantitatea și calitatea cunoștințelor obținute de la diverse personalități din domeniu, invitate special pentru tine.

8. Accesul la talente încă nedescoperite

Acest eveniment este dedicat atât startuperilor începători, cât și investitorilor și companiilor IT care sunt mereu în căutare de minți lucide și dornice de a revoluționa și de a sparge tiparele. Chișinău Startup Week este locul unde cunoștințele și abilitățile tale se vor intersecta cu necesitățile domeniului.

9. O metodă excepțională de a investi în dezvoltarea ta, dar și a face parte activă din spațiul antreprenorial al țării

Nu uita să te înregistrezi aici pentru a putea participa la eveniment. Participarea este gratuită și este posibilă doar în baza înregistrării prealabile. Urmărește pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Chișinău Startup Week e o punte către dezvoltarea abilităților tale antreprenoriale și, respectiv, de consolidare a ecosistemului și a comunității IT din țară. Diversitatea atelierelor îți permite să te concentrezi pe un set de competențe necesare ție, iar la sfârșit vei avea șansa și să le testezi la competiția Bluemix. Pe final, ai parte de cel mai tare eveniment antreprenorial al țării – Startup Weekend Moldova, ediția a VIII-a.

Запись 9 motive pentru care să fii prezent la prima ediție de Chișinău Startup Week впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2016/9-motive-pentru-care-sa-fii-prezent-la-prima-editie-de-chisinau-startup-week/feed/ 0
Startup Roadmap – Explore, Design, Build, Grow с Дэниэлем Рэйем https://locals.md/2014/ceriyu-master-klassov-dlya-tech-predprinimateley/ https://locals.md/2014/ceriyu-master-klassov-dlya-tech-predprinimateley/#comments Thu, 27 Feb 2014 14:55:21 +0000 http://locals.md/?p=90478 StartKarma в сотрудничестве с проектом USAID CEED II продолжает серию мастер-классов для tech-предпринимателей “The Startup Roadmap - Explore, Design, Build, Grow”.

Запись Startup Roadmap – Explore, Design, Build, Grow с Дэниэлем Рэйем впервые появилась Locals.

]]>
StartKarma в сотрудничестве с проектом  USAID CEED II продолжает серию мастер-классов для tech-предпринимателей  “The Startup Roadmap – Explore, Design, Build, Grow”.

1 и 2 марта в отеле Regency состоится второй воркшоп. Проведёт его Дэниэл Рэй, опытный предприниматель, инвестор, бизнес-тренер и ментор Startup Weekend во многих странах.

Участие в этом мероприятие повысит вашу уверенность в себе, а также поможет развить некоторые навыки, благодаря определённым практическим занятиям, основанным на примерах мировых практик.

Семинар состоит из теоретических и практических занятий, которые заложат фундамент для дальнейшего построения надёжной компании.

 

Язык проведения семинара — английский.

Программа мероприятия:

 Build and Grow (March 1-2, 2014)

Topics to be covered:
– Rapid Prototyping (Invision App, Bootstrap, Startup Kit UI)
– Go to Market Strategy
– Marketing Plan
– Creating Investor Pitch/Presentation
– Introduction to International Accelerators
– Final Pitch
– Pitch Feedback
– Motivation for Next Steps

The topics covered in the Part 1 will be summarized at the beginning of the workshop.

Количество мест ограничено. Купить билет можно тут.

 

Запись Startup Roadmap – Explore, Design, Build, Grow с Дэниэлем Рэйем впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2014/ceriyu-master-klassov-dlya-tech-predprinimateley/feed/ 1
SWM Follow-up https://locals.md/2013/swm-follow-up/ https://locals.md/2013/swm-follow-up/#respond Tue, 23 Jul 2013 21:38:26 +0000 http://locals.md/?p=62097 Pe 24 iulie vă aşteptăm la următorul Follow-up meeting ca să discutăm despre proiectele câştigătoare în cadrul SWM 2013, progrese, provocări, idei geniale, planuri curajoase şi iniţiative îndrăzneţe. Mentorii şi membrii juriului sunt de asemenea invitaţi.

Запись SWM Follow-up впервые появилась Locals.

]]>
Pe 24 iulie vă aşteptăm la următorul Follow-up meeting ca să discutăm despre proiectele câştigătoare în cadrul SWM 2013, progrese, provocări, idei geniale, planuri curajoase şi iniţiative îndrăzneţe. Mentorii şi membrii juriului sunt de asemenea invitaţi.

Запись SWM Follow-up впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2013/swm-follow-up/feed/ 0
Startup Weekend Moldova – 4th Edition https://locals.md/2013/startup-weekend-moldova-4th-edition/ https://locals.md/2013/startup-weekend-moldova-4th-edition/#respond Thu, 23 May 2013 22:48:50 +0000 http://locals.md/?p=54763 As in previous events, we’ll have great international and local coaches to help our startups in their hard but pleasant journey to success.

Запись Startup Weekend Moldova – 4th Edition впервые появилась Locals.

]]>
Startup Weekend is a global grassroots movement of active and empowered entrepreneurs who are learning the basics of founding startups and launching successful ventures. It is the largest community of passionate entrepreneurs with over 400 past events in 100 countries around the world in 2011.

During the weekend of 31 May – 2 June 2013 we’ll have our 4th Startup Weekend Moldova event. As in previous events, we’ll have great international and local coaches to help our startups in their hard but pleasant journey to success. We also have the support of our generous sponsors to motivate and reward the perseverance of the participants!

Price includes participation, transportation and accommodation (in double rooms, all meals)

Register here. Places are limited!

Read more about the event
Local Website
International Website

Запись Startup Weekend Moldova – 4th Edition впервые появилась Locals.

]]>
https://locals.md/2013/startup-weekend-moldova-4th-edition/feed/ 0