29 ноября 2019

Signers Koffer / Sign Here [CH] – proiecție de film

SIGNERS KOFFER – proiecție de film
un film de Peter LIECHTI [CH]
1995 | 88 min. | limba: germană | subtitre: engleză

“Sign Here” (cu titlul original: “Signers Koffer”) este un fel de road movie care prezintă o călătorie prin peisaje magice de-a lungul Europei. Din Alpii Elvețieni până în estul Poloniei, de la Stromboli până în Islanda, filmul este, de asemenea, o călătorie prin stări mentale și emoționale. Este oare Roman Signer, eroul „Sign Here”, un provocator? Nicidecum, mai degrabă un soi de poet-filozof căruia îi plac doar „instalațiile” sale temporare care se găsesc adesea a fi expuse prognozelor și pericolelor de incendiu și apă. „Sign Here” este un cinema-verité despre un artist al sincerității.

În aprilie 2020 vor fi organizate o serie de workshop-uri cu scopul de a surprinde această senzație ludică și în procesul de creare sau experimentare a Artei în sensul larg al Fotografiei. Atelierele de lucru vor fi conduse de Ruben Hollinger, talentat fotograf independent din Elveția, care a studiat artele plastice și media la Zürich, iar în 2018 a urmat un semestru la Academia de Arte (AMTAP) la Chișinău.

Roman Signer a avut cea mai mare influență pentru dezvoltarea sa artistică, motiv pentru care Ruben propune această proiecție de film, fiind absolut fascinat de cantitatea de energie, intensitatea poetică, umoristică și dorința umană ce transpar din creația acestuia.

Vino și rămâi fascinat, surprins și influențat și tu!

Această proiecție este parte a programului Centrului Civic al Chișinăului – cinema în aer liber, și beneficiză de suținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în cadrul proiectului CHIOȘC.

Подписывайся