CINEMA ÎN AER LIBER: Urban Tides – ultima proiecție de la Apartament Deschis, în 2017
Начало: 31/10/2017 - 19:00
Место: Apartamentul Deschis str. București 68/1, Chișinău
Цена: free admission
FACEBOOK

CINEMA ÎN AER LIBER: Urban Tides, 31 octombrie 2017, ora 19:00
Urban Tides
film documentar de Simone Eleveld
2015 / 39’ / Olanda

După criza din 2008, se părea că dezvoltarea urbană a încetinit pentru ceva timp. Pentru unii oameni însă, parcelele libere de pământ cereau a fi repuse în uz pentru a deveni utile. Șantierul naval abandonat De Ceuvel a fost unul dintre aceste locuri.
În 2012, un grup multidisciplinar a luat inițiativa de a transforma acest teren gol și poluat într-un loc de muncă și de întâlnire.
Demonstrînd că nu ai nevoie de bani pentru a dezvolta o zonă, ei au decis să utilizeze o abordare DIY (fă-o singur) și să construiască birouri dintr-un tip de deșeuri olandeze foarte obișnuite: casele-bărci devenite gunoi rezidual.
Filmul documentează realizarea unui vis printr-o colecție ciudată de urbanități vizionare și cum efectele sale secundare involuntare subliniază provocările familiare ale orașelor și comunităților din întreaga lume.

‘intrare’ liberă

Această proiecție este parte a programului Centrului Civic al Chișinăului – cinema în aer liber, și beneficiză de suținerea Ministerului Culturii al RM în cadrul proiectului CHIOȘC.

OPEN AIR CINEMA: Urban Tides, October 31, 2017, 7 pm

Telegram