Festivalul Ziua Mondială a Mediului – cel mai mare eveniment de mediu al anului – începe  la 10 iunie în Chișinău
Начало: 10/06/2023 - 16:00
Место: Lacul Valea Morilor
Цена: -
FACEBOOK

A opta ediție a Festivalului Ziua Mediului se va desfășura în perioada 10-30 iunie, atât în Chișinău, cât și în alte locații din afara orașului.

Evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu împreună cu comunitatea de mediu din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Suediei, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), Organizației Mondiale a Sănătății (OMS Moldova), Ministerului Mediului și Delegației Uniunii Europene în Moldova.

Festivalul va începe sâmbătă, 10 iunie, ora 16:00, în cel mai umbros loc al Parcului Valea Morilor din capitală.

Aici, zeci de organizații, afaceri verzi și instituții din domeniu se vor alătura într-o expoziție tematică specială – cu plante, colecții de insecte și fosile, echipamente și soluții din sectoarele energie verde, agricultură, calitatea aerului, reciclare etc. De asemenea, vor avea loc diverse ateliere, discuții, jocuri, quiz-uri pentru adulți și copii, toate având legătură cu tema mediului.

Mai mult, la eveniment vor fi puncte de testare a apei, de colectare a medicamentelor expirate, a tehnicii și bateriilor uzate.

Pe lângă expoziție și activități, festivalul va include și zone amenajate pentru relaxare (cu hamace și bean bag-uri), socializare și distracții, precum și un iarmaroc cu produse ce țin de subiectul evenimentului.

Seara se va încheia cu un concert live.

După 10 iunie și până la finalul lunii, comunitatea de mediu va organiza diverse evenimente satelit în republică, inclusiv excursii, vizite și drumeții.

Festivalul este destinat unui public interesat să-și petreacă timpul liber într-un cadru neobișnuit – distractiv, relaxant, dar și informativ în același timp. Scopul evenimentului este să promoveze comunitatea și valorile de mediu.

Participarea publicului este gratuită.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina Ziua Mediului, pe Facebook.

Telegram