22 апреля 2023

Elevii din Moldova sunt invitați să participe la competiția internațională „World Scholar’s Cup”!

Școlarii din țara noastră sunt „provocați” să-și pună în practică cunoștințele și abilitățile și să se înscrie la competiția internațională „World Scholar’s Cup”. Concursul este găzduit pentru a treia oară de către Școala Internațională Heritage și își propune să reunească sute de elevi, profesori și voluntari din toată țara. Etapa regională a „World Scholar’s Cup” se va desfășura în data de 20 mai la Chișinău.

Instituțiile de învățământ din țară pot înregistra în competiție una sau mai multe echipe formate din 3 elevi fiecare, în trei categorii de vârste: 8-10 ani, 10-13 ani, 14+ ani. Sunt așteptați elevi pasionați de cunoaștere, care se descurcă în dezbateri, pot lucra în echipă, au un nivel bun de limbă engleză, dispun de abilități excelente de comunicare liberă, au gândire critică, sunt ageri și plini de creativitate.

Inga Chiosa, Director adjunct pentru instruire, Școala Internațională Heritage: „Competițiile organizate în anii precedenți ne-au arătat cât de deschiși și receptivi sunt elevii să învețe lucruri noi, să descopere și să contribuie la dezvoltarea lor personală și a comunităților din care fac parte. Și ediția din acest an va fi o experiență extraordinară, motiv pentru care încurajăm copiii și adolescenții să se înscrie în concurs și să combine armonios spiritul competitiv cu distracția. De mai bine de cinci ani, prin dezvoltarea și stimularea gândirii critice, Heritage încurajează elevii să facă parte din circuitul academic internațional și o comunitate globală.”

Concursul va cuprinde patru probe: dezbateri în echipă, scriere în echipă, test de cunoștințe generale și evenimentul principal – „Scholar’s Bowl”. Competiția se va desfășura în limba engleză, iar subiectul ediției din acest an este „Reconstructing the Past”.

Câștigătorii evenimentului regional desfășurat la Chișinău vor concura cu reprezentanții altor țări în Runda Globală „World Scholar’s Cup”, care va avea loc în perioada 26-30 iulie la Londra, Marea Britanie.

Echipele formate din câte 3 elevi se pot înscrie în competiție până în data de 10 mai 2023, descărcând formularul de la acest link și trimițându-l completat (în format .docx) la adresa de e-mail [email protected].

„World Scholar’s Cup” se desfășoară anual în peste 50 de țări (cu excepția perioadei pandemice, când concursul a fost suspendat). În Republica Moldova celebra competiție a fost găzduită și în anii 2018 și 2019 de Școala Internațională Heritage, singura Școală Cambridge din Republica Moldova, întrunind elevi și profesori de la diverse școli din întreaga țară. Câștigătorii rundelor de la Chișinău au participat ulterior la Rundele Globale, de unde au revenit cu multiple medalii de aur și argint.

Подписывайся