“Macbeth” în regia lui Mihai ŢĂRNĂ se alătură line-up-ului extraordinar al Festivalului BITEI!
Начало: 31/05/2023 - 19:00
Место: Teatrul Fără Nume
Цена: 150-300 lei

Spectacolul se joacă în cadrul festivalului BITEI- Bienala Teatrului “Eugene Ionesco”

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a

„Chișinău – locul ideal pentru întâlniri!”

26 mai – 4 iunie 2023

Tragedie, 16+

Data: 31 mai, ora 19.00

Durata spectacolului: 180 de minute, cu o pauză.

În acest an, Festivalul BITEI se va desfășura sub genericul inspirat de piesa Omul cu valize a celebrului dramaturg de origine română Eugène Ionesco: „Chișinău – locul ideal pentru întâlniri!”.

Tradițional, programul festivalului cuprinde trei secțiuni: Teatru, Muzică și Dans. În cadrul acestor secțiuni se joacă spectacole de teatru dramatic, au loc reprezentații de dans modern, muzică și dans folcloric.

Programul ediției a XIII-a a Festivalului BITEI va include reprezentările a douăzeci și patru de companii de teatru, muzică și dans, cu spectacole în scenă și în plein-air, din Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, România, Spania, Ucraina și Republica Moldova.

O viziune modernă a clasicului “Macbeth”, în regia lui Mihai Ţărnă, inspirată din operele lui William Shakespeare şi Eugene Ionesco va fi prezentată în scena TFN pe 31 mai, miercuri.

O tragedie clasică, care aduce în prim plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice şi sfidarea valorilor morale.

Prezicerea celor trei vrăjitoare că lui Macbeth îi e sortit să devină rege, îl face pe Macbeth şi soția sa, Lady Macbeth, să primească vestea ca o realitate prea mult dorită.

Rămânând peste noapte în castelul lui Macbeth, Duncan, regele Scoției, în vâltoarea festinului, este asasinat. Macbeth devine regele Scoţiei, astfel, prezicerea celor trei vrăjitoare se înfăptuiește.

Tot mai adânc îl soarbe mlaștina orgoliului pe Macbeth, iar  Lady Macbeth nu mai reuşeşte să-şi îmbărbăteze soţul, remușcările încep să o mistuie, iar pierderea somnului e răsplata lor pentru trădare și omor.

Următoarea întâlnire a lui Macbeth cu cele trei vrăjitoare îi prezic că doar un om nenăscut de femeie poate să-l omoare, și doar dacă pădurea Birnam se v-a mișca din loc, ar fi posibil sfârșitul lui. Să fie oare adevărat..?

Biletele le găsiţi la casa teatrului pe str. Sfatul Ţării, 18 sau pe iTicket.md

 

Telegram