Expoziție cu vernisaj „Durlești Creative Series”, cină comunitară și performanță muzicală cu Dj Borș
Начало: 02/07/2023 - 14:00
Место: Str. Alexandru cel Bun, nr. 5, Durlești
Цена: -

Vernisaj Durlești Creative Series

Alăturați-vă nouă la un eveniment plin de artă, muzică și comunitate! Vă invităm să participați la vernisajul Durlești Creative Series, o expoziție incitantă care va avea loc la Casa de Cultură din Durlești.

Data și ora: 2 iulie, între orele 14:00 – 20:00
Locație: Str. Alexandru cel Bun, nr. 5, Durlești

Pentru această expoziție, am transformat Biblioteca Casei de Cultură din Durlești într-un spațiu manifest destinat regenerării infrastructurii culturale prin evenimente creative pop-up. Prin organizarea acestui vernisaj, dorim să aducem viață și energie în acest spațiu abandonat, oferind comunității un loc unde să se reunească, să se inspire și să se bucure de experiențe culturale deosebite.

La acest eveniment, veți avea ocazia să explorați rezultatele workshop-ului de creație colectivă de peisaje sonore și educație în sfera muzicii electronice, urmat de un spectacol muzical susținut de DJ Borș. Artista combină sunete gustoase din Europa de Est și America Latină, împletite cu ritmuri de techno și house.

De asemenea, vă invităm să luați parte la o cină comunitară organizată împreună cu GustoHora, unde vom găti împreună preparate din bucătăria vegană.

Vă invităm să descoperiți lucrările artiștilor prezenți la expoziție:

Arina Cazac: Artistă stabilită în Chișinău, cu experiență în design industrial. Interesată de interacțiunea dintre oameni și oraș, explorează această temă în cercetările și proiectele sale artistice.

Mihai Moldovanu: Artist vizual interdisciplinar care explorează vizual post-umanismul, capitalismul și criza climatică prin intermediul colajului foto, video și desenului.

Olga Rosca Alavatchi: Prodecano, asistent universitar, doctorandă și artistă ceramistă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova.

Vă așteptăm cu mare bucurie să participați la acest eveniment special! Pregătiți-vă să vă bucurați de artă și muzică!
Această activitate are loc în cadrul programului de evenimente SCA2023 / Spații Culturale Alternative, organizat de Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova și Asociația Oberliht, cu suportul Fondului Noii Democrații (Danemarca), Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Primăriei Municipiului Chișinău și Fundației Culturale Europene.

Cu susținerea primăriei din Durlești!
Au Gust, un grup de inițiativă pluridisciplinar creat în 2018 de către Dr. hab. Parascovia Sava în Durlești, municipiul Chișinău, vă invită să faceți parte din această experiență culturală remarcabilă. Scopul lor este de a revigora comunitatea locală prin intermediul proiectelor creative care aduc împreună două domenii fundamentale: agricultura și arta.

Telegram