Expoziție de pictură și grafică „TE SALUT, CHIȘINĂU”
Начало: 10/03/2021 - 9:00
Конец: 10/05/2021 - 17:30
Место: Biblioteca Națională a Republicii Moldova
Цена: -

Începând cu data de 10 martie curent, Biblioteca Națională a Republicii Moldova găzduește expoziția artiștilor plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc cu genericul „Te salut, Chișinău !” , dedicată celor 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău.

    Partea Veche a oricărui oraș reprezintă, în primul și primul rând, memoria. O imprimare în timp, sub forma arhitecturală a trecutului acelor oameni, care au locuit în acest oraș. Celor care sau bucurat în Chișinău de frumusețile și bucuriile vieții, au suportat și au rezistat la momentele grele pe care, din păcate tot ea, viața obișnuește să le creeze. Oameni de diferite naționalități, diferite confesii religioase, diferite viziuni politice, cea mai mare parte din ei oameni cu demnitate și de bună credință, cei ce au creat acest oraș.

Din păcate până la ziua de astăzi au rămas în viață mult prea puține străzi și case, care ne pot povesti despre societatea de atunci. Artiștii plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc încearcă să imortalizeze în creația sa Chișinăul istoric și anume memoria trecutului.

   Lucrările dumnealor reprezintă peisaje arhitecturale ale Chișinăului vechi, executate în diferite tehnici ale artei vizuale: ulei, acril pe pânză, acuarelă, peniță tuși, gravură pe hartie.

   Artiștii plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc au organizat expozitii dedicate Chișinăului vechi în țară și peste hotarele ei.

  Lucrările lor se află în colecții de stat și particulare din numeroase țări, precum: Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, SUA, Israel, Germania, Franța, Spania, Belgia, Danemarca, Japonia, Azerbaidjan etc.

         Expoziția poate fi vizitată până la data de 31 mai 2021 pe adresa: BNRM., blocul central, etajul II, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”) . Intrarea este liberă.

Telegram