În discuții cu locuitorii mun.Chișinău despre stațiile de așteptare a transportului public
Telegram

Despre lucrările din mun.Chișinău se discută mult timp, fie că unora le place, altora nu, cert este una – lucrurile se văd pe față că avansează, iar cetățenii simt și văd cu ochii lor.

Orașul Chișinău devine tot mai aproape de ceea ce ne-am obișnuit să numim «capitală europeană». Aspectul exterior amenajat, eleganță și rafinament — aceste caracteristici devin valabile și pentru cel mai cunoscut oraș din Republica Moldova.

Igor Blanari, administratorul companiei ÎCS Epamedia SRL:

«Despre un proiect la care țin foarte mult este anume – proiectul de renovare a stațiilor de așteptare a transportului public și cu siguranță pot să vă spun că, e unul din puținele proiecte la care împreună cu echipa muncim mult pentru a arăta rezultate palpabile, vizibile. Sigur întîmpinăm și dificultăți, dar cum să faci un lucru și să nu întîmpini astfel de situații complicate, or, asta ar presupune că nu faci nimic. Cert este una – lucrurile nu mai sunt care au fost, iar cetățenii văd asta cu ochiul lor și vin cu multe încurajări. La zi sunt instalate 125 de stații de așteptare a transportului public – de la sine înțeles că împreună cu Primăria mun.Chișinău se lucrează pentru a înlătura neajunsurile, dar și a remedia anumite chestiuni de ordin tehnic, iar în cel mai scurt timp, acestea vor căpăta altă valoare. Se lucrează în continuare la pavaj, amenajare etc. Bineînțeles, se lucrează de comun acord cu direcțiile și secțiile subordonate administrației publice locale. Lucrăm în beneficiul locuitorilor, al pasagerilor, al pietonilor, pentru a schimba stațiile, dar și viziunea în ceea ce ține de renovarea municipiului. Una e sigur – cetățenii trebuie să respecte munca și investiile efectuate».

Într-o altă discuție, dl. Lilian Copaci, șef interimar Direcția generală transport public şi căi de comunicaţie, Primăria Chișinău, spunea că:

«Compania Epamedia și-a relansat activitatea și s-a angajat să modernizeze toate cele peste 300 de stații pe care le au în gestiune, conform contractului cu Primăria Municipiului Chișinău. Dumnealor ne-au prezentat un grafic de executare a lucrărilor. Colaborarea este foarte fructuoasă, lucrările se efectuează conform graficului prezentat. Nu avem careva deficiențe în această privință»

Nu doar autoritățile au un feedback bun referitor la acest parteneriat. Locuitorii capitalei, de asemenea, sunt încântați. Una și-ar dori, ca investițiile făcute să fie păstrate. Investițiile realizate până în prezent depășesc 15 milioane lei, iar valoarea totală a proiectului de renovare este de 50 de milioane de lei.

Cîteva crîmpeie din cele relatate de locuitorii capitalei:

«Îmi place că sunt frumoase. În comparație cu ce erau — sunt mai frumoase».

 

«Părerea mea este că a fost o idee bună pentru că mulți care stau și așteaptă mult troleibuzele trebuiau să stea în ploaie, în vânt. Sunt foarte elegante, cu gust și arată mult mai bine decât cum erau».

 

«Cel mai bine ar fi ca lumea să păstreze ceea ce avem pentru că în ultimii cinci ani au fost renovate de vreo 3–4 ori, minim. Astea sunt de fier cred, cred o să țină mai mult mai mult și lumea o să păstreze».

Telegram

Что ещё почитать: