„Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” a ajuns la Chișinău
Telegram

„Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” este un spectacol care, exact așa cum spune titlul, adună oamenii în jurul său. În această seară este vorba despre publicul Reuniunii Teatrelor Naționale, festival organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Teatrul Național din Timișoara a fost invitat să participe cu „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” de Radu Iacoban la acest festival în cadrul căruia își dau întâlnire cele mai reprezentative spectacole ale unor teatre din România și Republica Moldova. Spectacolul Teatrului Național concentrează, între hohotul de râs și lacrimi, o lume în care ne recunoaștem cu toții și, de asemenea, ne readuce aminte că există dreptate pentru toată lumea, că între oameni este loc de conflict, dar și de iubire, de tristețe, dar și de contemplare.

Prezența spectacolului la Reuniunea Teatrelor Național de la Chișinău duce mai departe fireasca recunoaștere a unui spectacol relevant pentru teatrul românesc, statut confirmat de premiul UNITER pentru cel mai bun actor într-un rol secundar acordat lui Ion Rizea pentru rolul din acest spectacol.

Sîntem alături de echipa artistică a spectacolului – actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea și Matei Chioariu, regizorul Radu Iacoban, scenograful Tudor Prodan și sound designerul Sebastian Hamburger, cu certitudinea că festivalul va înregistra în această seară unul dintre momentele sale memorabile.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Telegram

Что ещё почитать: