Alex Leahu: Despre educația online și provocările acesteia la 7 ani #DeAcasa Rockit Conference
Telegram

Alex Leahu: Despre educația online și provocările acesteia la 7 ani #DeAcasa Rockit Conference

Sesiunea celor 7 întâlniri online dedicate aniversării de 7 ani #DeAcasa a Rockit Conference, continuă. Al doilea profesionist ce inovează în domeniul său și caută soluții în contextul pandemiei, a fost Alexandru Leahu. Carismaticul profesor de matematică a povestit despre provocările și soluțiile educației online.

Fiind considerat un profesor „cool”, la întrebarea cum ar fi un profesor ideal, Alexandru a menționat că grație „diversității caracterelor umane se produce schimbarea în toate sferele”  și nu este adeptul stereotipurilor umane. Alex a apreciat unicitatea colegilor săi profesori și i-a îndemnat să fie mai empatici cu elevii înla situațiile ce creează impedimente procesului educațional, precum o pană de curent sau zgomotele de reparație ale vecinilor.

O schimbare spre sporirearidicarea productivității elevilor, ar fi diversificarea activităților online (adaptată laspecifică pentru puntele forte ale fiecărui elev), dar și de a scurta puțin durata orelor pentru a nu epuiza nivelul de atenție. De asemenea, Pprofesorul de matematică, însă, a subliniatmenționat că, pentru momentmomentan, ar fi bine să ne asigurămde asigurat că toți elevii au acces la învățământul online.

Pentru Alex, cât și pentru toți participanții din sistemul de învățământ, trecerea la online a fost complicată și va mai fi nevoie de timp pentru adaptare. Totuși, schimbarea la ore online este și un prim pas pentru a pregăti copiii pentru provocările mediului digital. Profesorul de matematică a recomandat părinților de pici de clase primare să stea alături de copii la lecțiile online, în măsura posibilităților. Astfel, se vor simți mai siguri când copiii le cer ajutorul la temele pentru acasă, dar și vor înțelege cum să-și ajute la nivel psihologic copilul ca să facă față provocărilor educației digitale.

„Fiecare elev s-a adaptat diferit. Mai dificil a fost pentru copiii mai mici și pentru cei care nu au avut acces la un gadget. Sarcinile părinților se poate zice că s-au dublat, căci au preluat, inclusiv, și rolul de profesor. Probabil, schimbările digitale bruște au adus stres psihologic pentru atât pentru copii, cât și pentru părinți.”, menționează Alex Leahu.

Reamintim că, joi, 1 aprilie, începând cu ora 18:00 pe pagina Rockit Conference va avea loc următorul episod din seria 7 ani #DeAcasa Rockit Conference cu 7 invitați pe pagina Rockit Conference. Invitata noii ediții va fi una dintre fondatoarele comunității Ask a mom, Alicia Valcov, și va povesti despre parenthood și cum mămicile pot lansa mămicile un proiect de afaceri.

 

Telegram