Valentina Nafornița lansează primul albumul solo – “Romance”
Telegram

Albumul, renumitei soprane a ajuns deja pe 7 ianuarie pe classical charter, fiind întrebat și așteptat de fanii și iubitorii de artă din întreaga lume.

Soprana Valentina Naforniţa se află în aceste zile la Viena, după ce a sărbătorit revelionul, acasă, la Chișinău, cu familia. “Este important să fiu și să lansez personal albumul. Sunt așteptată, aici la Viena, la postul de televiziune ORF, unde vineri, 10 ianuarie, în cadrul emisiunii Kulture Heute, voi anunța lansarea oficială”, a menționat  Valentina.

Soprana moldoveancă, a devenit deja un fenomen în istoria operei. O artistă cu o tehnică vocală excepţională şi o prezență scenică seducătoare. Una dintre vocile de aur de la Wiena State Opera, a cucerit cele mai importante case de operă din lume.

ROMANCE, conține arii de-ale lui Mozart, Ceaikovski, Dvorac, dar și cîteva lucrări ale maestului Eugen Doga.

“Se numește Romance și este ceva, ce mi-am droit de mult timp. Sunt 12 trackuri, Mozart cânt cel mai frecvent și mă bucur să văd cum pot să trec de la repertoriul meu din trecut la ăsta din prezent, care este mai dramatic, mai matur. După debutul meu din Paris, în opera IONATA, nu aș fi putut să nu includ acestă minunată arie sau arioso al Ionantei. O operă care vreau să o fac, cât mai des posibil. Evident, nu ar fi posibil, în primul meu album solo, să nu existe și o parte din sufletul meu, din țara mea și anume creațiile maestrului Eugen Doga. Puteți asculta pentru prima oară aceste lucrări, acompaniate de una dintre cele mai importante orchestre din lume BR Orchestra, împreună cu maestrul Kerry Lynn Wilson”

Albumul  Romance poate fi pre-comandat  pe Spotify și în toate magazinele de producții CD.

Amintim că, Valentina Nafornița s-a alăturat Operei de Stat din Viena după câştigarea concursului BBC Cardiff Singer of the World, în 2011, devenind imediat una dintre cele mai apreciate artiste ale mometului. Valentina a ţinut capul de afiş al mediei  austriece după apariția sa senzațională la Balul Operei din Viena, într-un concert televizat urmărit de peste 1,5 milioane de telespectatori.

Telegram