Ediția a-4-a Forumului ANTRIM pentru Turism Receptor și Domestic, 2020
Telegram

Ediția a-4-a Forumului ANTRIM pentru Turism Receptor și Domestic, 2020

Filiera turismului din Moldova a arătat semne promițătoare de creștere constantă în ultimii 4 ani, datorită eforturilor continue în marketingul destinației, dezvoltarea produselor și politicile modernizate care susțin industria turismului intern și receptor. Criza cauzată de infecția COVID-19 are un impact asupra întregului lanț valoric al industriei turismului din Moldova. În același timp, microîntreprinderile, precum și întreprinderile mici și mijlocii din segmentul turismului intern și receptor sunt un grup vulnerabil, constrâns de dificultăți în materie de reglementare și de tip financiar care afectează competitivitatea acestora chiar și înainte de apariția COVID-19. Industria turismului din Moldova este în căutarea opțiunilor de relansare și de a obține mai multă rezistență economică, iar în lumina trendului de digitalizare a turismului, tranzacțiilor on-line, emergenței noilor abilități, la care se adaugă și nevoile suplimentare de securitate și siguranță în legătură cu situația epidemiologică, adaptarea la noile așteptări din partea operatorilor de turism și a călătorilor este esențială în perioada post-pandemică.

Asociațiile de business, precum ANTRIM, au un rol  semnificativ în orientarea companiilor din turism către noile realități, oferind servicii de consultanță, reprezentând vocea industriei în dialogul public-privat și pledând pentru ușurarea reglementărilor mediului de afaceri, mai multă asistență tehnică și sprijin din partea Guvernului și a partenerilor strategici ai industriei.

A patra ediție a Forumului ANTRIM pentru Turism Receptor și Domestic 2020 – forum dedicat industriei turismului receptor și domestic din Moldova, ce servește ca platformă de dezvoltare profesională, cu scopul diseminării bunelor practici, instruirii și sporirii competențelor din industrie. Cea de-a patra ediție a forumului se va desfășura în data de 4, 5 și 6 august și va evidenția necesitatea adoptării unui răspuns, ajustarea strategiei businessului și orientarea industriei turismului către noile realități ale activității turistice, considerând contextul creat de focarul de infecție COVID-19, în cadrul a 3 sesiuni:

  • 4 august 2020 Panelul de discuții nr. 1 – Digitalizarea – instrument de stimulare a dezvoltării businessurilor din turism
  • 5 august 2020 Panelul de discuții nr. 2 – Care sunt aștepările de la industria turismului în era post-COVID-19?  Partajarea celor mai bune practici  și trenduri de dezvoltare a industriei turismului.
  • 6 august 2020 Panelul de discuții nr. 3 – Noi provocări pentru industria turismului din Moldova: modalități de adaptare și posibilități de asistență disponibile.

Profesioniștilor din industria turismului, dar și publicului larg li se vor pune la dispoziție prezentări și viziuni despre tendințele globale în turism de la experți de renume mondial de la World Tourism Organization (UNWTO), Oxford Economics, TripAdvisor, MMGY Global, Chemonics, Universitat Ramon Llull și Winerist.

Vor fi reflectate și programele teritoriale de suport din Moldova, prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Agenția de Investiții din Moldova, ODIMM, AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (programul Advice for Small Businesses), inițiativa Uniunii Europene și Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia și UK aid.

Pentru a vă înregistra la eveniment – click aici;

Pentru mai multă informație, vizitați pagina evenimentului ;

Pentru a consulta agenda, click aici;

Pentru a urmări evenimentul live, urmărește pagina noastră de Facebook @ANTRIM.MD sau urmărește live-ul pe privesc.eu:

4 august – https://www.privesc.eu/Arhiva/91546/

5 august – https://www.privesc.eu/Arhiva/91547/

6 august – https://www.privesc.eu/Arhiva/91548/

Totodată, forumul va retransmis și pe pagina de facebook a Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova- https://www.facebook.com/ANTRIM.MD/.

Ediția a-4-a a Forumului pentru Turism Receptor și Domestic este  organizat de Asociatia Nationala pentru Turism Receptor cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și inițiativa EU4Business a Uniunii Europene.

Telegram