Expoziție de fotografie Yuki Seli “SUIRAY_ukiyo”
Начало: 17/01/2020 - 17:00
Место: Muzeul Naţional de Artă al Moldovei
Цена: -

Vineri, 17 ianuarie 2020, ora 17. 00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va inaugura expoziția “SUIRAY_ukiyo” a fotografului din Japonia Yuki Seli.
Lucrările lui Yuki Seli, sunt mai mult decât simple fotografii. El folosește aparate de fotografiat, dispozitive optice, lucrează cu camera obscură și instalații pentru a exprima esența esteticii Japoneze. Artistul explorează lumina și frumusețea intimă a lucrurilor, începând cu cele mai vaste peisaje și ajungând la picături de apă, la cele mai mici pietre și flori, atingând prin ele spiritul omenesc și esența profundă a existenței. Ochiul său este atent, și privește lumea de sus în jos, încet, percepând chiar și ceea ce pare invizibil.
Noua serie de lucrări, SUIRAY ukiyo, este o continuare a proiectului căruia Seli îi este dedicat deja de un an.
Explorările SUIRAY, găsesc rezoluții noi în frumoasa, enigmatica și fascinanta culoare a sticlei Venețiene. Însă, vizorul lui Seli, nu este îndreptat spre obiectele de artă finale, ci, mai degrabă, spre rămășițele de materiale, care, și ele, își capătă existența, pe parculsul producerii sticlei clasice, dar pe masura finalizarii lucrării, sunt inevitabil, înlăturate.
Văzând aceste bucăți necioplite și înlăturate, el percepe momentan frumusețea lor efemeră, care le transformă într-o colorată și senzuală Lume Plutitoare. Ukiyo.
Este o călătorie fără hartă, fără proiect, o misterioasă întâlnire dintre Om și Natură.
Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada
17 ianuarie – 09 februarie 2020

Telegram