Premieră la NightGuguță! „Noaptea lui Helver” – o capodoperă dramatică poloneză regizată la Chișinău
Начало: 06/06/2019 - 18:00
Конец: 07/06/2019 -
Место: Teatrul "Guguţă" Maria Dragan 1
Цена: 100 lei
FACEBOOK

La data de 6 și 7 iunie, ora 18:00, NightGuguță vă invită la premiera spectacolului „Noaptea lui Helver” de Ingmar Villqist. O capodoperă dramatică poloneză regizată de Slava Sambriș și care îi are în rolurile principale pe actorii Cătălin Lungu, Iulian Burciu și Diana Decuseara.

„Noaptea lui Helver” este un spectacol care prezintă povestea unui cuplu enigmatic, sincer și sensibil, în care pătrunde agresiunea înfloritoare a socialismului național. Un spectacol despre o societate bolnavă, care este în stare să ucidă, să distrugă, să ardă pentru o bucată de pâine. Spectacol demonstrează că gândirea unei persoane cu retard mintal din născare poate fi mult mai sănătoasă decât a celorlalți.

În centrul acestui subiect se află una din milioanele de destine tragice: mama, fiul ei adoptiv și războiul. Helver este un bărbat de 30 de ani, care privește lumea prin ochii unui copil, care se joacă cu soldăței și care nu știe despre jocul soldaților adevărați din stradă, joc în care el are să ia parte. Karla își dizolvă tragedia vieții ei în dragostea pentru un bărbat cu retard mintal, căruia i-a devenit mamă.

Azi, marea majoritate a oamenilor nu-și mai amintesc de coșmarul războiului. Generația care a prins acele vremuri teribile începe să dispară, iar generaţiile care vin nu cunosc această tragedie. Numele acestei tragedii este nazismul.
Numele acestei tragedii este propaganda.
Numele acestei tragedii este transformarea oamenilor în „mulțime”.
Numele acestei tragedii este distrugerea individului.
Numele acestei tragedii este gestionarea maselor prin FRICĂ.

Vă așteptăm pe 6 și 7 iunie la premieră! (Strada Maria Drăgan 1 – Teatrul de păpuși „Guguță”).

Proiectul „Night Guguță” s-a lansat la 20 ianuarie 2019 cu spectacolul „Vicontele” de Eugene Ionesco, în regia lui Slava Sambriș. În luna martie, acesta a fost premiat drept cel mai bun spectacol dramatic al anului 2019 la Gala UNITEM.

Pentru mai multe informații despre trupa „NightGuguță”, urmăriți pagina de Facebook și Instagram.

Vă așteptăm la teatru! Pentru bilete accesați linkul.

Telegram