One (wo)man show pentru tine(ri) la Teatrul Alexei Mateevici
Начало: 14/06/2019 - 18:00
Место: Teatrul Alexei Mateevici
Цена: 200 lei

Teatrul Alexei Mateevici la sfârșit de stagiune vine cu un program nou de monodrame sub genericul One (wo)man show pentru tine(ri). În cadrul acestui eveniment pe 14 iunie, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea Annei Frank, se va juca monodrama ”Jurnalul Annei Frank” cu Elena Frunze-Hatman în rolul titular. A doua zi, pe 15 iunie, începând cu ora 18:00, se vor prezenta două spectacole-lectură după piesele dramaturgilor din România, în premieră pentru Moldova: ”#cum să fii singur și fericit” de Livia Stoica, lecturată de Elena Frunze-Hatman și ”Tiadora” de Maria Manolescu, lecturată de Francesca Gărbălau, studentă anul II la Arta Actorului, AMTAP. După care va urma monodrama ”Totul pe masă” după Charles Bukowski cu Vasil Duev din Bulgaria.

”Totul pe masă” este o monodramă excepțională, care pune la încercare posibilitățile și talentul actorului Vasil Duev la nesfârșit! Un solo performance, care ține publicul conectat încă mult timp după ce acțiunea din scenă se termină.

Despre subiect:

Când Henry Cinaski stă la căpătâiul tatălui său, nu realizează că urmează o noapte lungă de confesiune. O confesiune care în final va deveni o profundă auto-evaluare a propriei sale vieți, plină de întrebări fără răspuns. Dar care este elementul ce va determina formarea personalității lui Henry, celui care și-a urmat visele înainte de a fi strivit de “sistem”? Mai este posibilă trezirea la realitate, când ai renunțat atât de ușor la viață?

Inspirat din textele lui Charles Bukowski, spectacolul va fi prezentat în premieră absolută pe scena din Moldova, la Teatrul ”Alexei Mateevici” pe Alt’ Scena. Spectacolul se joacă în limba bulgară și engleză.

”Totul pe masă” a fost premiat la Festivalul Internațional de Teatru Monodrama din Bitola, Macedonia, s-a bucurat de Premiu special al publicului la Art Trema Fest (Serbia), Premiu pentru cea mai bună interpretare și Premiul special al publicului la Festivalul MonoAkt (Kosovo), Premiu pentru inovare (Macedonia) la Festivalul Actor of Europe, Premiul mare pentru interpretare la Balkan Theater Tirana Fest.

Piesa ”Tiadora” a luat premiul I la Festivalul Internațional de Monodrame ”Bacău Fest 2019”, iar ”#cum e să fii singur și fericit” a fost premiată cu locul II.

One (wo)man show pentru tine(ri) promovează și valorifică dramaturgia contemporană în spațiul teatral românesc și vine intru susținerea monodramei și artei actoricești. Invitații serii sunt dramaturgii Dumitru Crudu și Mariana Starciuc. Partener general al evenimentului: Ambasada Republicii Bulgare la Chișinău. Atenție, locurile sunt limitate!

Bilete găsiți aici: https://iticket.md/event/totul-pe-masa

Pentru informații și rezervări sunați: 078051578

Telegram