Cele Mai Frumoase Cărți din România la Chișinău
Начало: 13/12/2019 - 18:00
Место: Artcor str. 31 august 1989, nr. 137
Цена: -
FACEBOOK

Vineri, 13 decembrie, ora 18.00, la Artcor în Chișinău te așteptăm la expoziția cu cărțile nominalizate și premiate la concursul Cele mai frumoase cărți din România, ediția a 8-a.

Talk despre CMFC: Matei Câlția (Galeria Posibilă, București)

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13.12 – 15.12.2019
_________________________________________________

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Proiectul a multiplicat activitățile prin conferințe, ateliere, activități de stimulare a lecturii, întâlniri profesionale, participarea cărților realizate de ilustratori/ designeri români la expoziții și târguri de carte.

Concursul 2019 a fost organizat de Grapho_mat și Galeria Posibilă.

Mulțumiri tuturor partenerilor care ne-au fost alături în acest an:
Asociația pentru Performanță și Cultură, Ministerul Culturii, Embassy of the Netherlands in Romania, AFCN, Fundaţia Ştefan Câlţia, Europapier, Mondi, @modulcarturesti , @theinstitute.ro , @typethursdaybuc , @salonuldeproiecte

Juriu 2019
@artficionada , @alice.stoicescu, @hardisco, @ovidiu_hrin_synopsis , @martinmajoor, @infinityvoegeli , @kerstin_landis

Telegram