30 tineri designeri vor reprezenta Moldova la concursul internațional organizat de Ukrainian Fashion Week
Telegram

30 tineri designeri – participanți Z Generation Young Designers Competition 2019 organizat de ZIPhouse urmează să lupte pentru oportunitatea de a reprezenta țara la Concursul Internațional al Tinerilor Designeri organizat de Ukrainian Fashion Week.

 

Z Generation este o competiție pentru tinerele talente din domeniul modei – studenți fashion, tineri designeri și proaspeți absolvenți, în cadrul căreia aceștia au oportunitatea unică de a fi ghidați și consultați de experți locali și internaționali în dezvoltarea propriei colecții și de a-și pune în scenă creațiile și a le prezenta publicului larg. Câștigătorii locului I și II vor avea posibilitatea de a participa la Concursul Internațional al Tinerilor Designeri ce va avea loc în Kiev, Ucraina alături de participanții din alte 7 țări din Europa de Est.

 

Concursul durează jumătate de an și se desfășoară în mai multe etape. În cadrul acestuia participanții au avut parte de o sesiune de mentorat cu Stella Arion (mentor London College of Fashion) și au lucrat la stylingul colecțiilor.

 

” Este prima mea experiență de lucru cu tineri designeri din Moldova, respectiv eram predispusă la orice experiență. Împreună am luat o foaie albă și timp de 3 zile am scris istoria noastră. Am fost plăcut uimită de nivelul creativității participanților, cât și de diferența considerabilă a creativității acestora comparativ cu brandurile de pe piața locală.

Toți erau foarte focusați, prietenoși și deschiși spre colaborare,dar și să învețe ceva nou. Erau participanți care aveau deja o ideie înrădăcinată și puteam doar să intervin cu careva sfaturi pentru că aveau deja o viziune bine formată, dar au fost și cazuri în care am modificat radical unele concepte. La moment continui să lucrez cu ei, deși deja la distanță iar rezultatele le puteți vedea la Catwalk-ul final.”

Stella Arion, trainer

 

 

 

Participanții, prin colecțiile lor, au venit cu idei foarte creative, dar și actuale.

 

”Sunt foarte mulțumită de sfaturile care mi s-au acordat, astfel am rezolvat unele probleme care au intervenit în procesul de lucru la colecție. Datorită acestui concurs am făcut cunoștință cu mai mulți designeri vestimentari începători, atmosfera plăcuta și anturajul m-a mobilizat în procesul de creare. Accentul în colecția mea e pus pe gama coloristică foarte aprinsă, pe dinamica formelor și volumelor”

Trifan Valentina, participantă

 

 

”Concursul Z Generation reprezintă o mare provocare, încă de la bun început am simțit că am nevoie de această oportunitate și vreau să fiu parte din acest concurs. O adevărată competiție în care îmi pot testa abilitățile profesionale și unde pot spune societății despre identitatea mea în cadrul designului vestimenar.

Trainingul organizat de ZIPhouse cu mentorul în styling Stela Arion ne-a ajutat să definitivăm colecțiile realizate și să le aducem la o finalitate a unui nivel cît mai profesional.

Colecția ,, Blestem de Dor” este dedicată mamei mele, prin intermediul conceptului cu influențe folk am încercat să redau apartenența națiunii la un meleag, dorul reprezintă un sentiment caracteristic oamenilor din Moldova. Iubim de dor, murim de dor, creăm din dor și trăim cu dorul. Am putea spune că DORUL este blestemul neamului nostru, ne este oare sortit să ne fie DOR o veșnicie?

Îndemn pe toții cei care apreciază frumosul să fie prezenți în cadrul fashion showu-lui Z Generation pentru multa inspirație, frumusețe, inovație și oameni foarte talentați.

Ne vedem la Fashion Show-ul final!”

Janu Mihai, participant

 

” În acest proiect minunat m-am încărcat cu energie pozitivă și am primit motivația de care am avut nevoie. Este o experiență plăcută și îndem tinerii designeri să-și testeze și exprime ideile anume în acest concurs. ”

Munteanu Mădălina, participantă

 

Participanții urmează să-și prezinte colecțiile într-un defileu de modă ce va avea loc Marți, 4 Iunie, începând cu ora 17:00, la Centrul Industiilor Creative Artcor în scuarul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice pe adresa str. 31 August 1989, 137.

 

Astfel, ei vor concura pentru premiile oferite de parteneri – Participarea la Fashion Soiree Resort Collection 2019, Vouchere în achiziție în valoare de 3000, 2000, 1000 lei oferite de Fabric Studio, Expunere în revistele InSTYLE și Design Cafe & Club și premiul mare – participarea la Concursul Internațional al Tinerilor Designeri organizat de Ukrainian Fashion Week.

 

Concursul Internațional al Tinerilor Designeri organizat de Ukrainian Fashion Week  va avea loc în perioada 6 – 9 iulie la Kiev cu participanți din Cehia, Lituania, Polonia, România, Georgia, Slovacia, Moldova și Ukraina, iar câștigătorii locurilor I și II a Competiției Z Generation ne vor reprezenta țara.

 

Acest proiect este organizat de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociatia Patronala din Industria Usoara (APIUS) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei și finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii, Ukrainian Fashion Week, International Young Designers Contes, DOR Wines, Fabric Studio. Parteneri media: Moldovan Design Week și InSTYLE Moldova.

Telegram

Что ещё почитать: