ViDEOCHIOȘC: selecție de artă video
Начало: 17/04/2018 - 20:30
Место: Apartamentul Deschis str. București 68/1
Цена: -

Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea unui nou sezon de proiecții în aer liber la Apartamentul Deschis cu o selecție de artă video.

17 aprilie 2017, ora 20:30
Apartamentul Deschis
str. București 68/1, Chișinău

Lume frumoasă

«Lume frumoasă» este un film pe care să-l citiți sau o tipografie pe care să o priviți, deoarece conține doar text: citate scrise de gânditori cunoscuți și mai puțin cunoscuți care modelează o imagine a lumii. Tema principală a filmului este globalizarea, încercând să arate starea de «alterare» a unei lumi în care totul se reduce la interesele economice. Repetarea și familiaritatea redau imaginea erei noastre, accentuând caracterul estetic al industriei de consum. Urmărind limbajul vizual al semnelor, codurilor și tendințelor cu scopul de a dezvolta produse, viziuni, afirmații, politici, subculturi și tot ce este posibil în numele creșterii economice vizibile, lucrarea dată este de asemenea despre o cultură vizuală în care forma și conținutul nu mai sunt prezentate separat, iar limitele dintre divertisment și cultura elevată sunt neclare. Filmul arată realitatea mijloacelor de informare, a materiei și a cuvintelor. ”Lume frumoasă” devine o mașină vizuală pentru sensul, manipularea și seducția cuvântului.

20’ / 2006 / Olanda
Mieke Gerritzen

Mașină de scris a analfabeților

Diferite țări, culturi și conflicte, toate au această armă în comun. Puțin exagerat, aceasta este esperanto agresivității. Agresivitatea este un simbol al statutului, chiar și în țările cele mai sărace. Somalia are un proverb familiar: «Eu și Somalia împotriva lumii, eu și clanul meu împotriva Somaliei, eu și familia mea împotriva clanului, eu și fratele meu împotriva familiei, eu împotriva fratelui meu». Barry Sanders spune: Arma este mașina de scris a analfabeților. Dezvoltarea sistemelor sofisticate de arme hitech a avut un impact enorm asupra economiilor și politicii lumii, dar (Slavă Domnului!) acestea nu au fost niciodată folosite cu adevărat. În locul acestor arme costisitoare, ceea ce s-a folosit în mod constant de la sfârșitul anilor ’40 este mitraliera Kalashnikov.

7’ / 2001 / Ungaria
Janos Sugar

Și alt film…

‘intrare’ liberă

Telegram