Prezentare publică – Remote X, Rimini Protokoll la Chișinău
Начало: 07/09/2018 - 19:00
Место: Zpațiu / Zpace str. Șciusev 103
Цена: -
FACEBOOK

Prezentare publică: Remote X, Rimini Protokoll
07 septembrie 2018, ora 19:00, Zpațiu ( str. Alexei Sciusev 103, Muzeul Zemstvei)
* În premieră pentru Moldova!

Compania Teatrală Rimini Protokoll este una dintre cele mai populare echipe de teatru din lume, ale căror producții se joacă în fiecare zi în diferite colțuri ale planetei. Despre ei se scriu cărți, disertații, primesc anual premii la diverse festivaluri de teatru și continuă să ne uimească cu fiecare proiect pe care-l crează.

Remote X este spectacolul care le-a adus faima internațională și care a fost produs în peste 40 de orașe ale lumii (Remote Belin, New York, Moscova, Lisabona, Paris, Viena, Londra, Abu Dabi, Vilnius, Sao Paolo etc)
Remote X chestionează inteligența artificială, big data, previzibilitatea umană și combină elemente de spectacol, excursie, joc pe calculator și quest. Pe măsură ce proiectul circulă dintr-un oraș în altul, fiecare versiune se adaptează specificului orașului în care este produs.

Speaker: Aljoscha Begrich
Scenarist și dramaturg, născut în 1977 la Bernau bei Berlin (Germania). După ce a lucrat ca și scenograf în diferite teatre, a început în 2010 să lucreze continuu în proiecte Site specific pentru renumita companie teatrală Rimini Protokoll, cum ar fi Remote X sau Truck Tracks Ruhr. Din 2014 este dramaturg la Teatrul Gorki din Berlin, împreună cu artiști precum Ersan Mondtag, Oliver Frljic și Marta Gornicka.
Timp de 3 zile, Aljoscha Begrich, Axel Toepfer și Sava Cebotari vor facilita atelierul de scriere și school of viewing, unde vor descoperi împreună cu cei 11 tineri artiști din Moldova, narativitatea spațiilor din Chișinău, iar pe data de 10 septembrie 2018, va avea loc o prezentare publică a rezultatelor atelierului.

** Intrare liberă

Curator al acestui proiect: Sava Cebotari

Acestă prezentare face parte din proiectul Școala de Dramaturgie Contemporană – serie de ateliere de scriere dramatică- și este susținut de Centrul Cultural German Akzente, Institutul Goethe din România, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova.

Telegram