PODCAST LOCAL „ISTORIA MOLDOVEI» — Tracii
Telegram

Dorim să vă prezentăm un podcast audio local, aceea ce este o noutate pentru Moldova. Podcastul se numește „Istoria Moldovei”, și este făcut de Natan Garștea.

După cum am și promis, un nou episod al podcastului. Primii europeni, epoca bronzului, Grecia miceniană și minoană, popoarele mării, tracii… Două mii de ani în 30 de minute. Audiere plăcută.

 

Sunt câteva posibilități de a asculta podcastul:

  1. Ascultatul în browser

Site: istoriamoldovei.md

Pagina facebook: www.facebook.com/istoriamoldovei

În primul rând, podcastul este accesibil în browser și poate fi ascultat online, fără nici un fel de aplicații suplimentare. Aceasta se poate face pe site-ul dedicat lui, sau pe pagina facebook a podcastului. Veți găsi aici toate episoadele, pe măsura apariției lor, și nu doar.

Chiar dacă cea mai comodă metode de a asculta podcastul, până la urmă, ar fi utilizarea unei aplicații specializate, oricum din când în când vă voi ruga să vizitați oricare din aceste două pagini, fiindcă voi plasa pe ele și materiale suplimentare și auxiliare podcastului.

  1. Aplicație dedicată la calculator

iTunes

Dacă cel mai comod pentru voi e să ascultați la calculator, în primul rând aș recomanda aplicația iTunes. Acesta e o aplicație pentru ascultarea și catalogarea muzicii de la Apple. Aplicația este perfect adaptată pentru ascultatea podcasturilor. iTunes este accesibil atât pentru Mac (preinstalat), cât și pentru calculatoarele care rulează Windows (îl găsiți în Microsoft store, de exemplu). El are acces la cel mai mare catalog de podcasturi, vă permite să le găsiți, să vă subscrieți la ele, va descărca automat episoadele noi pentru voi și le va șterge după ce le veți asculta.

Dacă însă nu vă place iTunes, există o mulțime de alte opțiuni de a asculta podcasturi, pentru fiecare dintre platforme. Faceți o căutare pe net, „podcast player for mac/pc/linux”, găsiți pentru toate gusturile și de toate formele. Majoritatea folosesc catalogul de podcasturi de la iTunes, așa că veți găsi acolo cu ușurință „Istoria Moldovei”.

  1. iPhone sau iPad

Aplicația Podcasts

Dacă aveți un iPhone sau iPad, totul este foarte simplu. Ele vin cu aplicația Podcasts preinstalată. Tot de ce aveți nevoie e să intrați în ea, să găsiți podcastul „Istoria Moldovei”, și să vă abonați la el.

  1. Telefon pe Android

Pentru sistemul de operare Android puteți găsi pe Google Play o mulțime de aplicații pentru podcasturi, căutând, de exemplu, Podcast Player (inclusiv veți găsi și aplicația cu același nume, dar și multe altele). Majoritatea covârșitoare a lor suportă catalogul de la iTunes, și veți putea găsi acolo și podcastul nostru.

Și, în sfârșit, iată două adrese directe.

Prima e la podcast în catalogul iTunes: itunes.apple.com/md/podcast/istoria-moldovei/id1375727849

A doua e la feed-ul podcastului (se va deschide în aplicația pentru podcasturi instalată): pcr.apple.com/id1375727849

 

Telegram