PARK(ing) Day Moldova
Начало: 21/09/2018 - 18:00
Место: Apartamentul Deschis / Flat Space str. București 68/1
Цена: -
FACEBOOK

Care este potențialul unui spațiu dedicat, de obicei, „depozitării” unei mașini? Nu doar în Republica Moldova întâlnim problema că majoritatea spațiului urban este dedicat vehiculelor private și doar o fracțiune este alocată spațiului public pentru oameni.

Anual, în fiecare a treia vinere din septembrie, în întreaga lume, se petrece mișcarea numită PARK(ing) Day!
Astfel, locuitorii orașelor revendică și transformă, pentru o zi, un loc de parcare într-un spațiu așa cum vor ei să îl vadă. În această zi, locuri de parcare au fost transformate și în pacuri publice, în gherete de limonadă, puncte medicale ambulante, sculpturi sau intervenții artistice interactive, săli de clasă în aer liber, saloane de SPA, ateliere de reparație a bicicletelor, galerii de artă, picnicuri, petreceri, ceremonii și multe altele.

– Cum să-ți creezi sau dezvolți instalația sau intervenția ta de tip „PARK” și cum să faci parte din acestă mișcare internațională?
– Hai să începem prin a cerceta care sunt lacunele culturale, sociale sau ecologice în Chișinău – ce îi lipsește cartierului tău?
Poate că nu sunt spații verzi de ajuns sau parcuri, sau poate că există o intersecție periculoasă pietonilor și care cere mai puțin trafic; poate că ți-ai dori să vezi mai multe grădini comune, de curte, sau ți-ai dori să se facă compostare la nivel urban, ori poate ai vrea servicii/ susținere decentă oamenilor care au rămas fără adăpost; sau poate îți dorești recitaluri de poezie în aer liber? Sau poate că orașul nostru are pur și simplu nevoie de un pic mai mult spațiu în care să poți să stai, să te relaxezi și să nu faci nimic.

Idei sunt multe!
Te invităm să te alături inițiativei noastre și să fii parte a mișcărilor de acaparare a spațiului public ce aparține nouă – cetățenilor cu sau fără mașini și dornici un spațiu liber!

Telegram