Lirică speculativă – atelier de poezie cu Tim Holland
Начало: 26/10/2018 - 10:00
Конец: 28/10/2018 -
Место: Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu
Цена: -
FACEBOOK

“Lirică speculativă” – atelier de poezie cu Tim Holland [DE]

“Vorbesc despre ceva ce nu există, de aceea am libertatea să spun orice…” (Philipp K. Dick)

26 – 28 octombrie 2018
Biblioteca Municipală “B. P. Haşdeu”

Participarea e gratuită, însă înregistrarea prealabilă e obligatorie până la 21 octombrie, aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlT0f3OfF1m6-FZtpTVgOvxHBc5HUw6n4JAwL-ZIQ2Dzmmng/viewform

Atelierul va avea loc în limba germană cu traducere în limba română.

Tim Holland, născut în 1987, oraşul Tübingen, trăieşte la Berlin. După calificarea sa profesională ca librar, a studiat la Institutul German de Literatură din Leipzig. Textele sale au fost publicate în reviste (BELLAtriste, Edit, Greif, Kolik, Poet, STILL) şi antologii (Jahrbuch der Lyrik, Lyrik von Jetzt 3 şi Lyrik im Anthropozän). Tim citeşte, scrie, traduce, este redactor şi moderator, conduce ateliere de scriere creativă şi editează texte – online & offline. În primăvara anului 2016 a apărut volumul său de debut “vom wuchern” la editura Gutleut, Frankfurt, premiată de către Literaturhaus Berlin ca fiind una dintre “Cărţile de poezie ale anului 2016”. În 2017 a fondat împreună cu Tristan Marquardt editura hochroth, München. Momentan, lucrează la un epos science fiction în versuri.

Eveniment organizat de Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Atelierul de poezie Vlad Iovită, cu susţinerea Institutului Goethe din România și in parteneriat cu Biblioteca Municipală “B. P. Haşdeu”.

Telegram