Ignite Kids Chișinău – sărbătorim Ziua Copiilor ALTFEL!
Telegram

Pe 1 iunie Tekwill Academy Kids vă invită să participați la un eveniment extraordinar, în premieră în Republica Moldova – Ignite Kids Chișinău. Evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor copii și tineri care au obținut rezultate remarcabile și a căror performanțe ne impresionează, dar și ne motivează concomitent. Ne motivează să credem în aspirațiile noastre, să le urmăm, să muncim mult și să le vedem realizate.

Copiii de azi nu se mai distrează ca pe timpuri, ci își fac singuri regulile jocului. Pentru că ei sunt dornici să schimbe lumea, să o îmbunătățească, să rezolve problemele pe care umanitatea le întâmpină. Și au toate șansele să o facă, pentru că imaginația lor nu are limite. Ei se adaptează cu lejeritate contextului actual și tehnologiilor care există și le utilizează cu încredere pentru a-și aduce la viață proiectele și ideile.

Pe 1 iunie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Verde, veniți să cunoașteți istorii de succes adevărate și să vă ”molipsiți” de entuziasmul, creativitatea, curajul și perseverența unor copii și adolescenți fascinanți:

LIVIU ROTARU, 17 ani, și-a regizat propria “POVESTE”. Pasionat de film, a început a crea primele scurt-metraje de la 14 ani. Pentru ca la 17 să obțină finanțare, să strângă o echipă și visul său să prindă viață. Mai are multe de învățat, dar cu siguranță este cel mai tânăr regizor în țara noastră.

SANDU CHIRIȚA, 18 ani, câștigător MOLD SEF și Premiant al Concursului Internațional de Științe și Inginerie Intel ISEF. Creatorul softului pentru diminuarea bruiajelor de sunet pentru telefonie mobilă. Inventator al unui tricou inteligent, care colectează date despre starea fizică a persoanelor vârstnice și a celor care suferă de insuficiență cardiacă. Totul a început de la a strica jucării, iar acum Sandu creează lucruri inedite și inspiră alți copii.

NICOLETA ARHILIUC, 12 ani, copila cu un suflet mare, care apreciază oamenii pentru ceea ce sunt, care consideră că societatea noastră este uneori prea indiferentă, a creat un baston pentru nevăzători, care atenționează în cazul unui obstacol, dar și poate transcrie mesaje din alfabetul Braille.

VICTORIA MUTRUC, 13 ani, din dorința de a crea ceva deosebit, care ar ajuta omenirea, a elaborat o platformă web pentru persoanele cu probleme mentale și nu se oprește aici, își propune și crearea unei aplicații mobile.

GRIGORE BUDAC, 17 ani, software developer de la 15 ani. Are mai multe rezultate deja, printre care o aplicație mobile care îi ajută pe tineri să fie descoperiți și apreciați în carieră, o aplicație care informează utilizatorii despre reducerile din magazine, astfel contribuind la realizarea unor achiziții mai ieftine.

DOMINIC-LUCIAN DRUTAC, are doar 16 ani, dar este violonist profesionist, cel mai tânăr membru al Moldovan National Youth Orchestra, un tânăr talentat, dar care dezvoltă acest talent prin multă muncă.

Ignite Kids Chișinău se desfășoară în cadrul evenimentului ”Muzica Desenelor Animate”, susținut de Moldovan National Youth Orchestra, care va aduce în scenă piesele îndrăgite din desenele animate din copilărie, alături de peste 100 de muzicieni și invitați speciali ai serii. Biletele la eveniment pot fi procurate aici. Intrarea pentru copiii de până la 12 ani este gratuită.

Inițiativa IGNITE KIDS Chișinău este posibilă grație susținerii din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelentă în Domeniul TIC”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Telegram