Architecture of the Future: Speakerii celei mai mari conferințe în arhitectură din Europa de Est
Telegram

Cea mai mare conferință de arhitectură din Europa de Est are un program vast, unde sunt invitați speakeri – arhitecți, specialiști în comunicare, reprezentanți ai comunității, – din diverse colțuri ale lumii sau care activează în parteneriate cu companii internaționale și-ți pregătesc prezentări despre modurile în care arhitectura se va dezvolta prin prisma tehnologiilor avansate. Ai șansa să-i cunoști, să-i asculți și să le pui întrebările ce te frământă.

Amintim că Architecture of the Future va avea loc în Kiev, Epicentr, Design Arena – un spațiu modern, destinat arhitecților și designerilor din ucraineni. Conferința va fi condusă de către Riyad Jouck, arhitect și cercetător, fondatorul MEAN (Middle East Architectural Network) + MEAL (Middle East Architecture Lab), — practici inovative în arhitectură și laborator experimental în design.

Poză: FUTURE-FOUNDATION

Află mai multe despre speakerii AF. Programul conferinței îl găsești aici.

Filippo Lodi e Head of Innovation & Knowledge Management la UNStudio, o rețea full-service în arhitectură, membrii căreia sunt răspândiți în peste 27 de țări, lucrând după o structură organizatorică într-atât de eficientă, încât ei petrec mai puțin la orânduieli de tot felul și mai mult timp dedică colaborărilor cu clienții lor. Filippo și-a făcut studiile în domeniu în Olanda, Germania și Italia

Jan Kinkker este fost jurnalist și editor, ce a scris materiale bine-structurate despre proprietatea imobiliară. Din 2008, el răspunde de imaginea publică a companiei MVRDV, o companie ce promovează și operează cu practici în arhitectură și urbanism, având un ideal progresist, orientat spre rezolvarea și ameliorarea problemelor globale.

Julian Weyer este un arhitect danez, cariera căruia „gravitează” în jurul domeniul arhitecturii peisagere și designului urban. El reprezintă C.F. Møller Architects, una dintre cele mai mari și cele mai vechi agenții de arhitectură din Danemarca. Echipa C.F. Møller este lăudată pentru soluțiile unice în design, care sunt create metodic și holistic, urmărind cu rigurozitate contextul viitoarelor construcții sau instalații.

Poză de Peter Kargaard

Lukasz Platkowski deține titlul de Tall Buildings Leader, astfel, participând la o varietate de proiecte, unde acesta proiectează spații publice atât comerciale, cât și rezidențiale de dimensiuni mari. Acesta reprezintă agenția Gensler, firma cu peste 3.500 de clienți activi atât la nivel național, cât și internațional.

Khaled ElAshry e cercetător și analist la agenția de arhitectură și inginerie Foster + Partners, profesor la The Bartlett School Of Architecture. El va povesti despre modul în care cercetările și tehnologiile inovaționale ajută la soluționarea problemelor de dificultate gravă în proiectare.

Simone de Gale vine dintr-o familie specializată în domeniul construcției. Lansând compania sa Simone de Gale Architects, Simone, împreună cu echipa sa încearcă să promoveze valorile arhitecturii tectonice atât în Londra, cât și pe plan internațional. Compania sa explorează practicile moderne în arhitectură, încercând să le combine armonios cu spațiul funcțional și stiluri de bun gust.

Poză: Simone de Gale Architects

Harry Ibbs e arhitect, mentor și susținător al parteneriatelor de transfer de cunoștințe. El va reprezenta ZAHA HADID Arhictects, agenția creată de prima femeie-arhitectă, care a fost premiată cu prestigioasele premii Pritzker și Stirling. Echipa agenției ZAHA HADID Architects este pasionată de proiecte de orice scară și orientată către crearea spațiilor cultural-transformaționale, care sincronizează cu mediul și condițiile existente.

Federico Rossi este director Digital Architecture and Robotic Lab. Acest laborator este destinat cercetărilor de calitate, precum și dezvoltării aplicațiilor comerciale în arhitectură.

Thomas Graabæk e arhitectul ăla interesat în proiectarea clădirilor de tip smart cu instrumente la fel de inteligente. El reprezintă BIM Equity, compania ce se ocupă de servici de consultanță, management, digitalizare, training și promovează anumite instrumente aka programe computerizate, care ușurează viața inginerului, care nu se teme de inovații.

Poză: ARCHICAD channel

Dmytro Vasyliev este arhitect, ce reprezintă compania Archimatika – o agenție ce tinde spre modelarea soluțiilor, ce corespund necesităților clienților, dar și participă la dezvoltarea urbană.

Dmytro Aranchii și compania sa Dmytro Aranchii Architects se orientează spre arhitectura algoritmică-computerizată. Compania mai e un pioner al digital designului ucrainesc.

Zbigniew Czajewski, reprezintă oficiul de Varșovia a companiei BurroHappold Engineering, oficiu responsabil anume de proiectele structurale din Europa Centrală. În ai săi peste 15 ani de experiență în design și project management comprehensiv, acesta a lucrat în proiectarea clădirilor multifuncționale, precum și în realizarea proiectelor cultural-educaționale.

Poză: BuroHappold

Yurii Kayhorodtsev se ocupă de promovarea metodelor de modelare parametrică și este mereu în căutarea metodelor revoluționare în design. El reprezintă compania Plitos.

Oto Novacek e arhitect la Atrium Studio, compania care are scopul de a integra arhitectura, urbanismul, designul și artele creative într-un singur spațiu.

Oleg Drozdov e arhitect la Drozdov & Partners și va vorbi despre noile tipuri de locuințe în cadrul unei discuții Ruralism versus Urbanism.

Poză: Captură TedX Talk

 

Vitalii Boiko are peste 17 ani experiență în domeniul imobiliar, a consultat peste 700 de proiecte. El este autorul unor concepte unice și de dimensiuni mari în spațiul comercial-imobiliar ucrainesc și european, reprezentând biroul de arhitectură Urban Experts – partenerul exclusiv în Ukraina al unuia dintre cele mai competitive birouri din lume, Leslie Jones Architecture.

Dmytro Kaladjiev este consultant în arhitectură al companiei Reynaers, lider european, specializat în proiectarea soluțiilor moderne și sigure din aluminiu pentru uși, geamuri, uși laterale, fațade, sistemelor de protecție solară și altele.

Gokhan Avcioglu e un arhitect din Turcia, reprezentând GAD Architecture, o companie, echipa căreia este sigură că media, tehnologiile inovaționale și patternurile extrem de schimbătoare ale vieții sociale din secolul XXI influențează modul în care arhitectura și urbanismul se dezvoltă.

Poză: TLMagazine

Andrey Voitko e fondatorul companiei AVG, una dintre puținele companii din Ucraina, care oferă un spectru larg de servicii în arhitectură și design – de la concept la realizarea deplină a proiectelor de orice categorie de dificultate.

Artem Bilyk reprezintă Ukrainian Steel Construction Center (USCC), o asociație a actorilor din domeniul construcției în oțel. Asociația unește lideri în producere și distribuire a oțelului laminat, spațiilor de prelucrare a metalelor, sistemelor de acoperire și fațade, cercetărilor pe subdomenii și organizații de design.

Alexander Kucheravy e arhitect-membru al alianței ActiveHouse. Interesul acesteia este de a crea o comunitate viabilă, independentă, internațională, ce susține realizarea proiectelor ce duc la o viață mai sănătoasă și confortabilă, fără a avea un impact negativ asupra climei sau mediului.

Poză: ActiveHouse

Conferința Architecture of the Future va avea loc pe 4 și 5 octombrie la Kiev, Ucraina. Biletele pot fi achiziționate aici.

autor: Babin Eugeniu

Telegram