Tu ești cel care scrie viitorul IT „made in Moldova”!
Telegram

CoderDojo Moldova invită profesioniștii în IT să devină mentori

Cel puțin 300 de copii din Republica Moldova sunt gata să depășească nivelul unor simpli utilizatori de jocuri, aplicații mobile sau site-uri și să învețe cum să-și dezvolte propriile produse IT. Pentru a-i ajuta de pe acum să-și poată găsi un loc în viitor, în ultimii trei ani în țara noastră au fost înființate cinci cluburi CoderDojo, după modelul mișcării globale cu același nume, care promovează cursuri gratuite de inițiere a copiilor în domeniul programării.

Pentru ca ei să poată construi viitorul domeniului IT în Republica Moldova, CoderDojo te îndeamnă să sprijini educația non-formală și să devii mentor voluntar, să-ți petreci productiv timpul și să-ți investești cunoștințele tale pentru a inspira copiii și tinerii cu vârstele cuprinse între 7 și 17 ani.

Pe parcursul anilor 2016-2017, un număr total de peste 120 de copii au frecventat cele cinci cluburi CoderDojo, unde specialiști IT, programatori, web designeri au oferit cursuri gratuite. Alți cel puțin 200 de elevi și-au manifestat intenția de a participa la cursurile oferite de profesioniști pe bază de voluntariat, însă, din lipsă de profesori, sesiunile de instruire nu pot începe.

Dacă ești specialist sau student în IT, poți deveni mentor voluntar CoderDojo!
Stă în puterea ta să transmiți această pasiune unei noi generații, contribuind la organizarea și extinderea numărului de cluburi în Republica Moldova.
Oferă-le tinerilor șansa de a învăța programarea, pentru a răspunde necesităților pieței!

Înscrie-te în rândul voluntarilor CoderDojo în Moldova, accesând formularul de înregistrare

Telegram

Что ещё почитать: