Gala Filmului Românesc pentru copii în Moldova. Orarul proiecțiilor
Начало: 13/10/2017 - 17:00
Место: Chisinau, Cahul, Soroca, Straseni
Цена: free

Gala Filmului Românesc pentru copii în Moldova este un eveniment iniţiat de către Uniunea Cineaştilor din R. Moldova, susţinut de CNC Moldova şi CNC Romania (conform Acordului de colaborare între CNC Moldova şi CNC România). Această Gală în 2017 va fi o retrospectivă a celor mai de succes filme româneşti pentru copii.

Gala vine în acest an sub sloganul ”Așa cum era odinioară, când erai copil…” îndemnând publicul din Republica Moldova să-și împrospăteze emoțiile din copilărie, dar și să-i familiarizeze pe copii cu cinematografia și personajele preferate ale părinților prin intermediul filmului. Pe toată durata Galei vor fi proiectate 5 filme produse în anii ‘70-80 în România, fiind coproducții cu Moldova, Franța sau Rusia.

Proiecțiile vor fi însoțite de paneluri de discuții oferind astfel publicului din sală o platformă de comunicare cu specialiști și experți în domeniul cinematografiei.

La prima ediție vor fi organizate nouă proiecții în patru orașe din Republica Moldova – Chișinău, Cahul, Strășeni și Soroca.

Deschiderea oficială a Galei Filmului Românesc pentru Copii în Moldova va avea loc la data de 13 octombrie curent, la cinematograful Patria Loteanu, unde vom întreține o conferință de presă și vom proiecta îndrăgita feerie muzicală “Maria Mirabela”.

 “Maria Mirabela” este prima coproducție românească în care maestrul Gopo și Natalia Bodiul  reușesc să captiveze publicul spectator tânăr și adult cu efectele sale combinatorice între jocul viu al actorilor și desenul animat. Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, au reușit să creeze o poveste verosimilă, în care oameni și desene animate comunică. Iar muzica lui Eugen Doga pe versurile marelui poet Grigore Vieru te copleșesc.

Intrarea la evenimente este liberă.

Parteneri: Ministerul Educației, Culturii si Cercetării, Uniunea Cineaștilor din Moldova, CNC Moldova, CNC Romania, Cinema Patria Loteanu, Cinematograful Buiucani, Consiliul Raional Strășeni, Teatrul muzical-dramatic „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, (Cahul), Teatrul „Veniamin Apostol” , (Soroca).

 

Telegram