Sziget 2016: Cum a fost acum un an și ce ne așteaptă între 10 și 17 august
Telegram

V-o spun așa cum este – pentru mine, Sziget a fost una din cele mai frumoase experiențe de lucru în cariera mea de jurnalist. Consider că fiecare reporter ce se respectă, ar trebui să treacă printr-un festival, conferință în IT/ gaming, cel puțin un marș și să scrie un pic despre evenimentele fashion și politică, pentru a putea zice că „Gata! Deja știu precis despre ce vreau să scriu!”.

Sesiuni pentru mințile sănătoase într-un corp sănătos #sziget2015 #szigetfestival #sonneishappy #instatravel #localsmd

A photo posted by Sergheevna is stalking you (@sonne.sergheevna) on

Anul trecut, lucrând la un alt portal de știri de la noi de prin zonă, am avut fericita ocazie să ajung la Sziget 2015, unul dintre cele mai populare festivaluri din Europa, destinat atât tinerilor, cât și familiilor. Dar, din cele văzute, pot spune că tinerii sunt cei ce într-adevăr se bucură pe deplin de Sziget – numeroase activități, străduțe pentru shopping și călătorii înafara insulei. Ce ți-ai putea dori mai mult să faci timp de șapte zile, pe lângă faptul de a-ți asculta artiștii preferați.

My main summer joy #sziget2015 #szigetfestival #sonneishappy #instatravel #localsmd

A photo posted by Sergheevna is stalking you (@sonne.sergheevna) on

Da, bineînțeles că să dormi timp de șapte nopți în cort nu ar părea cea mai bună idee, mai ales că în ultimile două nopți a și plouat tare binișor, dar ca să vezi – în 2015 Insula Libertății a găzduit peste 440 de mii de persoane din toate colțurile lumii, dintre care aproximativ jumătate au petrecut fiecare zi și seară pe insuliță. În plus, în fiecare zi sunt lecții de yoga, pe care le poți frecventa chiar și fiind îmbrăcat în costum de iepure. Nimic nu pare straniu la Sziget.

Only four pins for Republic of Moldova. Sad nușcum #sziget2015 #vscocam #instamood #diezmd

A photo posted by Sergheevna is stalking you (@sonne.sergheevna) on

Din surse sigure, în acest se așteaptă să fie cetățeni din peste 95 de țări, iar deja 90% din biletele alocate au fost deja vândute.

Sziget pare a fi un eveniment multi-cultural, care unește sufletele dornice de muzică și nebunie sub cerul unguresc. Primind titlul de „Best European Major Festival”, Sziget rămâne a fi unul dintre cele mai iubite destinații de vacanță atât pentru elevi, studenți, familii, specialiști care caută să evadeze de rutina zilnică, dar și de jurnaliști. În 2015, peste 2000 de jurnaliști au avut ocazia să ajungă pe Insula Libertății. Sinceră să fiu, în zona de presă vedeam mereu unele și aceleași fețe din România, Grecia, Italia și Serbia, care, slavă Domnului, cunoșteau mai multe despre Moldova decât eu îmi imaginam. În plus, biscuiții din Republică erau mereu apreciați de către jurnaliștii francezi.

La Sziget 2015 l-am văzut pe Robbie Williams și deja din prima seară tinerii umblau bandajați. Kings of Leon, care nu prea comunică cu publicul, Interpol, solistul căruia a zâmbit doar o dată în timpul concertului, Kadebostany, care au făcut un show nebun, Dropkick Murphys, unde erau doar 50 de fete și în rest bărbați din toate colțurile lumii care știau fiece cuvințel al pieselor rockerilor, Kasabian care-s pur și simplu WOW live, Foals, la care s-a stins muzica la mijloc de concert și mulți mulți alții.

When you see your fave artist, you might think you can fly. Gratz to #Kasabian #sziget2015 #sonneishappy #vscocam #fabuloussummer #diezmd

A photo posted by Sergheevna is stalking you (@sonne.sergheevna) on

Mi s-a spus că ar trebui să revizuiesc gusturile mele în muzică, însă eu refuz să cred că asta e necesar. Îmi doresc și în acest an să investesc în, probabil, cele mai vesele șapte zile din fiece an. Îmi doresc să o revăd pe MO, să mă rup sub muzica celor de la The Chemical Brothers și Unkle, să-i văd pe Die Antwoord. Să văd perfomanțele circului stradal, să adun ștampile ca să devin un cetățean responsabil al Insulei Libertății.

Because you are a blondie with a long neck, @erhdi #handmade #instamood #sonneishappy #sziget2015

A photo posted by Sergheevna is stalking you (@sonne.sergheevna) on

Nu am vrut să scriu un articol gen 10 motive de ce să merge la acest festival. Chiar e alegerea ta, dar sper că te-am motivat măcar un pic să investești în activitățile care-ți vor îmbogăți această vară, fie astea concerte, mici deplasări la mare sau călătorii prin Moldova. Ia pașaportul în dinți și descoperă-te!

după 7 km parcurși în necunoscuta Budapestă, am ajuns la #sziget2015 #instamood #diezmd #funfunfun #music

A photo posted by Sergheevna is stalking you (@sonne.sergheevna) on

Iar dacă ajung la Sziget și în vara lui 2016, așteaptă noutăți de la echipa Locals!

Telegram

Что ещё почитать: