Piața din Tiraspol VS Piața Centrală din Chișinău. Cum este pe cealaltă parte a Nistrului
Telegram

Piața din Tiraspol a ajuns subiectul postării activistului social Aurel Bucureanu care a evidențiat laturile pozitive ale pieței și a tras o paralelă cu Piața Centrală din Chișinău.

Precum afirmă Aurel Bucureanu, atât cumpărătorii, cât și vânzătorii au parte de condiții bune, producție bună, locuri de parcare și curățenie.

Iată ce a scris Aurel Bucureanu pe rețele de socializare:

razdelitel punktir

 

„Piața din Tiraspol. Voi începe cu faptul că la piață sunt amenajate câteva parcări pentru circa 400 de automobile. O mașină era parcată pe partea carosabilă, iar polițistul i-a cerut șoferului să lase mașina la parcare, ca să nu stânjenească traficul. În Chișinău ați vedea ceva asemănător?

Tot teritoriul pieței este acoperit, ploaia și soarele nu este o primejdie, iar în zilele calde prin țevi se furnizează aer rece. Temperatura pentru toți devine confortabilă.

Zona de lactate. Peste tot vedem frigidere, curățenia se face practic în continuu. În toate compartimentele funcționează climatizatorul. În compartimentul cu carne situația este aceeași. Datorită faptului că nu este cald muștele nu zboară pe acolo. Curățenia este la același nivel. Producătorii au posibilitatea să arendeze spații comerciale amenajate cu frigidere.

Cetățenii care vor să și comercializeze producția pot veni și obține cu siguranță un loc de vânzare. În jurul pieței sunt magazine unde se vând produse industriale.

Piața din Tiraspol este făcut pentru cumpărători și vânzători, pe care aici îi iubesc și îi respectă. Coșuri de gunoi sunt peste tot, nici nu ai ocazia să arunci deșeuri pe jos.

Acum priviți la Piața Centrală din Chișinău. Aici nu veți vede oameni care să vândă producția lor proprie, ci doar cei care vând marfă cumpărată de la altcineva. Circa 60% din teritoriul pieței este ocupat de vânzători de produse industriale. Persoanele cu marfă proprie sunt nevoiți să stea după hotarele pieței, unde sunt presați de administrația pieței și de poliție.

În Piața Centrală se construiesc o mulțime de clădiri, fapt care nu poate fi făcut fără acordul Primăriei Chișinău, care depinde de câți bani va primi. Analizați bine situația și puneți întrebarea: Care este atitudinea față de cetățeni în Chișinău și în Tiraspol?”

Piața din Tiraspol

piata din tiraspol aurel bucureanu (2)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (3)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (5)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (1)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (6)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (4)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (7)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (8)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (9)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (10)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (11)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (12)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (13)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (14)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (15)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (16)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (17)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (18)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (19)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (20)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (21)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (22)

 

piata din tiraspol aurel bucureanu (23)

Foto: Aurel Bucureanu

Piața Centrală din Chișinău

piata cetrala chisinau (1)

 

piata cetrala chisinau (2)

 

piata cetrala chisinau (3)

 

piata cetrala chisinau

 

Telegram