Participă la tabăra de vară GirlsGoIT 2016 și învață cum să dezvolți o aplicație web
Telegram

GirlsGoIT anunță desfășurarea unei noi ediții a Taberei de Vară și te invită să participi la aceasta, pentru a descoperi domeniul IT și pentru a crea propria ta aplicație Web. Timp de 9 zile, tabăra de vară va implica fetele în activități de dezvoltare personală și profesională, team buildinguri, învățarea de limbaje de programare și codare. Tabăra de vară GirlsGoIT se va desfășura în perioada 23-31 iulie.

Participantele taberei de vară vor avea ocazia să fie ghidate de către traineri și mentori cu experiență în domeniu, vor face parte dintr-o comunitate activă, vor interacționa cu mediul corporativ, guvernamental și social din țară și, nu în ultimul rând, vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile digitale, mult necesare în secolul XXI.

Printre principalele beneficii pentru care ar trebui să participi la tabăra de vară GirlsGoIT menționăm:

1. Vei învăța limbaje de programare IT, cu ajutorul trainerilor și mentorilor cu experiență;

2. Vei construi propria ta aplicație web;

3. Vei găsi o soluție IT pentru o problemă din societatea ta;

4. După tabăra de vară, vei putea să devii ambasadoare GirlsGoIT și să continui activitatea în cadrul clubului local din localitatea ta;

5. Vei face parte dintr-un mediu activ și dinamic, alături de alte fete din diferite regiuni ale țării etc.

La tabăra de vară GirlsGoIT 2016 pot participa fetele:

– cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani;

– care cunosc limba engleză cel puțin la nivel începător;

– care posedă cel puțin cunoștințe de bază a utilizării unui calculator.

Pentru a participa în cadrul taberei de vară, este necesară completarea formularului pe aplicare, pe care-l găsești pe site-ul. Termenul limită de aplicare este 22 iunie, ora 23:59.

Taxa de participare pentru tabăra de vară GirlsGoIT 2016 este de 350 de lei, care acoperă cheltuielile de cazare, mâncare, un tricou personalizat GirlsGoIT, precum și transportul din Chișinău până la tabără și înapoi.

Ediția din anul 2015 a taberei de vară GirlsGoIT s-a desfășurat în localitatea Bahmut, unde 38 de fete din 19 localități din Moldova au obținut abilități IT, prin învățarea a cum să construiască aplicații web pentru proiectele lor sociale.

Inițiativa GirlsGoIT a fost fondată în anul 2015, cu scopul de a stimula capacitatea de antreprenoriat și inovare în Republica Modlova, prin abilitarea tinerelor cu competențe digitale și IT. Programul a stabilit o rețea de cluburi locale în Călărași, Ungheni, Strășeni, Sălcuța, Ștefan-Vodă, Comrat și Chișinău, pentru a abilita fetele din mediul rural, dar și urban, să obțină abilități IT. Stabilirea cluburilor locale și desfășurarea activităților acestora a fost posibilă datorită susținerii acordate de către Ambasada SUA în Moldova și Ambasada Germaniei.

Tabăra de vară GirlsGoIT 2016 este susținută și finanțată de către USAID Moldova și Moldcell.

GirlsGoIT este o inițiativă comună a UN Women Moldova, Centrului de Guvernare Electronică, Novateca și TEKEDU.

Telegram