Marcaj rutier curbat și straniu pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău
Telegram

Chișinăuienii au avut parte de surprize, descoperind noul marcaj rutier de pe bd. Ștefan cel Mare. Șoferii au observat un marcaj straniu, pe alocuri curbat, care a adăugat o a patra bandă la intersecția cu strada Pușkin.

PiațaAuto.md a menționat că marcajul straniu e bd. Ștefan cel Mare începe în zona PMAN și continuă spre str. Vlaicu Pârcălab, în direcția Primăriei.

„Cineva ia în considerare fluxurile de trafic şi impactul acestor schimbări şi dacă cineva se gândeşte şi la siguranţa traficul rutier, dar şi cea a pietonilor”, se întreabă autorii.

Pe unul din sensurile de mers din PMAN a apărut un marcaj, ce delimitează aparent 3 benzi de circulaţie, una din benzi fiind separată cu linie continuă şi muşcă din teritoriul ce era anterior liber de traficul rutier. Asemenea benzi există în unele oraşe pe străzile foarte late, fiind destinate, de obicei, exclusiv transportului public.

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (6)

Iată interpretarea noului marcaj rutier:

„Adevărata problemă a marcajul din Chişinău vine abia la intersecţie cu strada Puşkin, unde acest marcaj ondulează cu toate cele 3 benzi spre stânga chiar pe parcursul interesecţiei, generând crearea unei a patra benzi, probabil cu intenţia ca banda a patra să adăpostească traficul ce face la treapta dinspre Puşkin – nu suntem siguri.

Şi, cum aţi puntea intui, apariţia a celei de-a patra benzi de circulaţie într-un sens pe bd. Ştefan cel Mare înseamnă că maşinile circulă aproape de bordura de pe contrasens deja, lăsând loc de doar două benzi, şi acelea foarte înguste, traficului din sens invers, într-o zonă cunoscută pentru aglomeraţia sa permanentă, la care se mai adaugă şi staţia de transport  public.

Prin urmare, dacă ideea acestui marcaj va fi continuată tot înainte pe bd. Ştefan cel Mare, există toate şansele ca traficul din sens invers să devină absurd de infernal în orele de circulaţie normală. Atunci unde e beneficiul acestui marcaj-surpriză straniu?

Cert este că şoferii din Chişinăul de dimineaţa n-au priceput înţelepciunea ascunsă a acestui marcaj aproape derizoriu. Cei care mergeau dinspre Primărie spre PMAN se pomeneau brusc pe contrasens şi-şi continuau deplasarea pe banda aia neclară, care era de fapt contrasens pentru ei. Cei ce mergeau dinspre PMAN spre Primărie nu pricepeau sensul acestor curburi fantastice şi călcau liniile de separare a benzilor, iar cei de pe benzile dinspre stânga se aciuau brusc la 4 metri de staţia de transport public din sensul opus”, se spune pe PiațaAuto.md.

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (2)

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (7)

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (5)

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (4)

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (3)

marcaj rutier stefan cel mare piataauto (1)

Sursă foto: PiațaAuto.md

Telegram