Expoziția în Memoriam VASILE MOVILEANU
Начало: 18/02/2016 - 15:00
Конец: 06/03/2016 - 18:00
Место: Galeria Constantin Brâncuși, bd. Ștefan cel Mare 3
Цена: free & 10 lei
FACEBOOK

Pe data de 18 Februarie 2016, la ora: 15.00, va avea loc vernisarea expoziției in memoriam a pictorului și graficianului Vasile Movileanu cît și Lansarea Albumului de Artă consacrat Artistului.

Evenimentul va avea loc în sala mare a Centrului Expozițional “Constantin Brâncuși” bd. Ștefan cel Mare, 3.

Picturile virtuosului basarabean, Vasile Movileanu înfățișează, cu precădere, peisaje, compoziții tematice, natură statică, cât și portrete, nuduri, grafică de carte și de șevalet.

La vernisaj vor fi expuse peste 100 de lucrări în Original (pictură în ulei, pictură în acuarelă, grafică și ilustrație de carte).

Originalitatea picturilor sale este reprezentată atât de jocul culorilor, cât și de tehnica utilizată – pictură în ulei sau acuarelă pe hârtie udă. Lucrările lui Vasile Movileanu au fost apreciate în cadrul multor expoziții din străinătate, cum ar fi: România, Federația Rusă, Serbia, Italia, Japonia etc.

Pe parcursul vieții, Vasile Movileanu, de asemenea, a ilustrat cărți pentru copii și adulți scrise de către: Grigore Vieru, Spiridon Vangheli, Dumitru Matcovschi, Mihail Sadoveanu, Claudia Partole ș.a. Lucrările sale se află la Muzeul de Artă din Chișinău, Muzeul de Artă din Tulcea, România și în colecții particulare din Franța, Federația Rusă, Italia, Germania, SUA etc.

Accesul pentru toți iubitorii de artă la eveniment este liber.

VASILE-MOVILEANU-01

Expoziția va fi deschisă până pe data de 6 martie 2016.

Vă așteptăm cu drag!

Telegram