Eugen Damaschin evidențiază cusururile societății în filmul „Beautiful Corruption”
Regizorul din Moldova Eugen Damaschin creează un nou film artistic numit „Beautiful Corruption”, ce scoate în evidență cusururile societății contemporane, printre acestea fiind corupția, un fenomen pe larg întâlnit în Moldova.
„Pentru tot plătim, dacă nu noi, atunci cineva pentru noi”, se spune în trailer-ul filmului.
Potrivit lui Eugen, ideea ce stă la baza acestei producții a venit din rutină, din lipsa de muza și inspirație.
„Am încercat să fiu sincer cu mine şi cred că mi-a reuşit”, afirmă regizorul.
„Beautiful Corruption” nu este, de fapt, un film despre fenomenul corupţiei, este despre cum corupţia face parte din cultura noastră, cu care periodic ne mândrim, pentru că ştim cum s-o utilizăm, care devine temă de laude şi istorii ce dau bine la autoritatea persoanei.
În rolul principal al filmului este Igor Babiac, iar în trailer pe poate vedea şi Vitalie Todiraşcu. Eugen ne spune că în film vor fi prezenți mai mulți actori, despre care nu va vorbi acum, pentru a lăsa spectatorii să savureze din plin.
Trailer-ul filmului, în viziunea regizorului, prezintă o oglindă a societăţii în care trăim, iar imaginea din oglindă poate fi percepută de fiecare diferit. Unora poate să le placă ce văd, altora – nu şi asta să-i facă să schimbe ceva în ei.
Eugen Damaschin a evidențiat faptul că producția transmite și un mesaj care, posibil, explică metoda de curățire a sistemului vicios. „Acceptarea este primul pas spre tratare” – spune mesajul filmului „Beautiful Corroption”.
Întâmplările ce au loc sunt bazate pe momente reale din viață, pe care regizorul le-a cules de la semeni.
Filmul va fi bazat pe fapte reale adaptate la personaj. Nu am găsit un om anume care să-mi povestească cap-coadă istoria. Sunt mai multe povestiri adevărate adunate la un loc.
„Beautiful Corruption” va fi un film artistic, care redă printr-un mod creativ problemele esențiale ale societății. O nouă abordare, potrivit regizorului, ar fi utilă pentru a genera schimbări, a lupta împotriva corupției și altor fărădelegi ce se trec cu vederea.
„Cred că formula trebuie schimbată, fiindcă nu funcţionează. Nu este neapărat film, dar o viziune nouă este necesară, chiar aş putea spune, este obligatorie”, conchide Eugen Damaschin, regizorul filmului „Beautiful Corruption”.
Data de lansare a filmului nu este încă cunoscută, dar toate noutățile pot fi urmărite pe pagina de Facebook: Beautiful Corruption Film.
Autor: Eugenia Tataru
Sursă foto: Natalia Gârbu