12 июня 2016

Dezbatere publică: Regenerarea urbană a zonei Circului

Proiectul de regenerare urbană trece într-o nouă fază. După ce în 29 Aprilie 2016 a fost prezentată public soluţia premiată în cadrul Concursului de Urbanism şi Arhitectură organizat de Ambasada Franţei în Rep. Moldova, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor şi Primăria Chişinău, demersul trece într-o nouă etapă.

Grupul de iniţiativă organizează o dezbatere publică deschisă tuturor celor interesaţi, îndeosebi operatorii economici din zonă, reprezentanţii instituţiilor publice, rezidenţi şi activişti civici. În cadrul acestei dezbateri va fi prezentată varianta actualizată a proiectului, cu propunerea unui plan strategic de implementare. De asemenea, cei care doresc să facă parte din grupul de iniţiativă se vor putea înscrie, preluând o parte dintre responsabilităţi.

zona-circului

La începutul săptămânii viitoare va fi lansat site-ul grupului de iniţiativă, dedicat proiectului. Acesta va conţine toate informaţiile cuprinse în proiect, de la studiul la nivelul oraşului până la simulări perspective şi propuneri. Pentru că zona de implementare se suprapune cu zona istorică a dealului Visternicenilor – din care păstrează monumente, situl arheologic şi trama stradală de bază – am denumit acest proiect Visterniceni, cu trei subcomponente: circul, parcul si zona de business.

Până la lansarea site-ului, prezentarea realizată în 29 Aprilie la Primăria Mun. Chişinău poate fi descărcată de aici: https://we.tl/AsopsOVQ6E sau urmărită înregistrarea aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66889/Prezentarea-proiectului-pentru-Zona-Circului.