Dansatorii din echipa Space au adus aur Moldovei de la Campionatul Mondial 2016
Telegram

Echipa Space Dance Company au devenit campioni mondiali 2016, la concursul de hip-hop ce s-a desfășurat în Austria, orașul Graz.

Anterior, au prezentat rezultate performante la Campionat European de dans, fiind premiați cu aur. Sunt mândria țării și de această dată, performanța lor fiind apreciată pe măsură. Iată care sunt locurile pe care le-au ocupat dansatorii din echipa Space:

space-dance-company-8


 

  • Locul 1 – duetul de juniori Sorin Caldare și Vadim Șimanschii (categoria Electric Boogie).
  • Locul 2 – B-boy Jorik (dintre 50 de bboys, categoria Break Dance).
  • Locul 4 – Iurii Rîbac (dintre 150 de dansatori, Solo).
  • Locul 4 – Small Group alcătuit din 7 dansatori adulți (dintre 85 de participanți), coregraf: Iurii Rîbac.
  • Locul 5 – Alexandru Mudrigheli (dintre 180 de persoane, Battle).
  • Locul 8 – duetul de juniori Lana Carauș și Alexandru Mudrigheli (dintre 160 de duete).

space-dance-company-11

 

„Cu o jumătate de an în urmă am fost campionii Europei și la Mondial vin echipe din Canada, Africa de Sud, de pe toate continentele. Deci, la Campionat Mondial este cu mult mai dificil de ajuns la piedestal. La cel european, din Italia, orașul Rimini, am fost pe locul 6, iar în acest an pe al patrulea la categoria Small Group până la 7 oameni. De această dată, când trebuia să răsune imnul Moldovei, un moment pe care noi l-am așteptat mult, Dj-ul nu îl avea în listă și noi l-am cântat cu vocea”, relatează căpitanul, stilistul și managerul echipei este Svetlana Gluhov.

space-dance-company-4

 

„Este trist faptul că statul nu vrea să vadă acele momente, în care noi cinci zile la rând purtăm drapelul național, sportivii noștri aduc țării rezultate demne și nu ne ajută nimeni. Aș vrea să rog comitetul sportiv să ofere tinerilor ce au ocupat primele locuri titlul de maestru în sport, întrucât am apărat drapelul și numele țării noastre mici. E nevoie de privit doar un pic și de implicat în soarta tinerilor”, conchide Svetlana Gluhov.

 

space-dance-company-10


 

IDO Hip Hop WORLD CHAMPIONSHIP 2016 a adunat 30 de țări cu 4500 de participanți, iar Moldova a fost reprezentată de Space Dance Company. Directorul școlii de dans este Marina Baban, coregraful principal Iulian Carauș, iar căpitanul, stilistul și managerul echipei este Svetlana Gluhov.

 

Telegram