13 октября 2016

Costumul tradițional german – patrimoniu identitar european

La 14 octombrie, ora 15, va fi vernisată expoziția „Costumul tradițional german – patrimoniu identitar european”. Evenimentul este organizat de Casa Germană „Hoffnung” din Republica Moldova, în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, având susținerea Ministerului de Interne al RFG (Berlin) și Fundației „Otto Benecke” (Bonn).

În cadrul expoziției vor fi prezentate costume tradiționale și accesorii reprezentând diverse land-uri ale Germaniei (Baden-Württemberg, Bavaria, Hessen, Turingia ș.a.), alături de fotografii și filme consacrate portului german. Articolele vestimentare exprimă, în limbaj figurativ, spiritul epocii, regiunea de proveniență, situația politică, economică și socială a posesorilor.

La ceremonia de inaugurare, studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor prezenta un recital de creații muzicale la flaut, unul dintre instrumentele îndrăgite ale poporului german. Expoziția va fi deschisă pentru publicul vizitator până la 7 noiembrie 2016.