Sunday Cinema: Ida /2013/
Начало: 03/05/2015 - 20:00
Место: Tipografia 5, 45 V. Parcalab str.
Цена: free
FACEBOOK

Sunday Cinema:

Ida /2013/
Regia – Pawel Pawlikowski

Limba – Poloneza
Subtitre – Română

Polonia 1962. Anna este o femeie frumoasă, în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie.

1178154_ida_07

Află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda.

Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor.

Mătușa ei, află ea, nu numai că este o o fostă procuroare comunistă, cunoscută pentru condamnarea unor preoți și a altor persoane la moarte, ci şi evreică.

Anna află că şi ea este evreică şi că numele ei real este Ida. Această revelație o împinge pe Anna, acum Ida, într-o călătorie de a-şi descoperi rădăcinile ei și de a confrunta adevărul despre familia ei.

Ida trebuie să aleagă între identitatea ei de la naștere și religia care a salvat-o de la masacrele de sub ocupația nazistă în Polonia. Și Wanda trebuie să se confrunte cu decizii pe care le-a luat în timpul războiului, când a ales loialitatea față de cauză înainte de familie.

Intrarea liberă

Event powered by Moldcell

Sunday Cinema:

Ida /2013/
Режиссёр: Pawel Pawlikowski

Язык – польский
Титры на румынском

Сирота Анна провела детство и юность в польском монастыре. Прежде чем принять обет и стать монахиней, девушка решает встретиться со своей единственной родственницей — Вандой.

От неё Анна узнаёт, что она еврейка и что её родители стали жертвами холокоста.

Вдвоём они отправляются в путешествие для того, чтобы точно выяснить трагическую судьбу их семьи. В пути они столкнутся с обстоятельствами, которые поставят под сомнение их веру, и хотя женщины попытаются жить как прежде, лишь одной из них это удастся…

Вход свободный.

Event powered by Moldcell

Telegram