Philip O Ceallaigh la Republica
Начало: 20/11/2015 - 18:30
Место: Biblioteca Naţională, str. 31 August 1989, nr. 78-A
Цена: free
FACEBOOK

Cenaclul Republica anunță cu bucurie că în ziua de vineri, 20 noiembrie, urmează o întâlnire cu scriitorul irlandez Philip O Ceallaigh.

Philip-O-Ceallaigh

O descriere de pe net:

Născut la Waterford, Irlanda, Philip Ó Ceallaigh a trăit în diverse locuri, precum Anglia, Rusia, Spania, Statele Unite, Georgia sau Kosovo, schimbînd slujbele la fel de frecvent ca domiciliile. Din 2000, s‑a stabilit în Bucureşti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor şi traducător. Asemenea majorităţii personajelor sale, este alergic la mediul corporatist, orarul fix şi meseriile bine plătite, drept care, pentru o scurtă perioadă de timp, a fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un şantier din România. După extraordinarul debut reprezentat de Însemnări dintr‑un bordel turcesc (2006; Polirom, 2007), cu care a cîştigat Premiul Rooney pentru Literatură Irlandeză, Glen Dimplex New Writers’ Award şi elogiile criticilor britanici şi americani, a scris o doua culegere de povestiri, Şi dulce e lumina (2009; Polirom, 2009), publicată la prestigioasa Editura Penguin şi bucurîndu‑se de acelaşi succes. Cea mai recentă carte a sa este Şi te trezeşti rîzînd (Polirom, 2012).

Printre preferinţele lui se numără povestirile şi nuvelele lui Cehov, Hemingway şi Joyce, romanele lui Knut Hamsun, Céline şi Dostoievski şi poezia lui Charles Bukowski.

Vă așteptăm, cu prieteni cu tot!

Philip-O-Ceallaigh

Telegram