Mai mult de 10 motive ca să vii sâmbătă la primul Festival al Levănțicii din Moldova
Telegram

Ziua de sâmbătă, 20 iunie, vine cu cea mai parfumată noutate a acestei veri – Lavender Fest sau Festivalul Levănțicii. Un prilej perfect de a petrece timpul frumos cu prietenii sau cu cei dragi departe de gălăgia și problemele orașului, într-un imens lan de levănțică din satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi, la 37 km de Chișinău.

„Este o plantație mare, frumoasă și bine îngrijită de Alexandru Cotorobai și cei circa 100 de angajați ai întreprinderii „AROMA”, care de ani de zile se ocupă de cultivarea plantelor oleaginoase. Nu ne-a fost ușor să-l convingem pe Domnul Cotorobai să creadă în ideea noastră. Noi sperăm că acest festival va prinde rădăcini printre plantele de levănțică și va deveni, în scurt timp, un prilej frumos de a adăuga și violetul la culorile turistice ale țării noastre”, spune fondatoarea K Lumea, Nata Albot și una dintre organizatoarele evenimentului.

Lavender Fest, care reprezintă o premieră pentru țara noastră, va avea și o multitudine de activități pentru orice vârstă.

1. Ofertă vastă de uleiuri locale: din levănțică, isop, mărar, fenicul
2. Vânzare de buchete de levănțică, săculețe cu levănțică, coronițe din levănțică, ba chiar și traiste frumoase de la Lia Fia.
3. Miere de levănțică, petale de trandafir uscate, dulceață de trandafir, petale de trandafir zaharisite.
4. Cobusca, fiind o localitate tradițională pentru țesutul covoarelor, câteva gospodine sunt gata să-și scoată la vânzare câteva scoarțe.
5. Peste 30 de participanți cu gastronomie sănătoasă. Nu carne, nu bere. În cadrul evenimentul va fi și o zonă oenologică unde doritorii vor putea găsi vin răcoritor de la „MIMI”, dar și sangria.
6. Peste 50 de artizani cu suvenire tematice
7. Târg de cosmetice artizanale și bio.
8. Concursul „ART LAVANDA” în care cei veniți vor putea admira peste 30 de lucrări inspirate de levănțică, create de artiștii noștri.
9. De la 13.30 la 18.00 cei prezenți vor putea fi martorii unui program de seminare motivaționale și ateliere gastronomice cu oameni care trăiesc și se alimentează sănătos. Speakerii vor povesti în 20 de minute fiecare despre experiențele lor de sănătate care le-au schimbat viața. Vedeți lista mai jos.

program_conferinta_gastronomie


program_conferinta_discursuri

10. Servicii de masaj în câmpul de levănțică.
11. Decor special amenajat în câmpul de levănțică pentru sesiuni foto de familie. Fotografi disponibili să ofere 5 poze profesionale contra unui preț simbolic de 100 de lei. La ora actuală, fotografii care s-au înscris să facă cele mai frumoase poze în câmp sunt: Ellene Mocrii, Victor Rotari, Ion Pleș și Eduard Bâzgu.
13. Animație pentru copii. Activități de tot felul pentru toate gusturile, contra cost și gratuite.
14. Prezentare de modă „Mame și Fiice” de la Lia Fia.
15. Concert de muzică clasică în aer liber cu: Elite Quartet, Art Labyrinth, Maria Kionig, Brain Band, Livica Știrbu-Socolov, Corul Cantabile, soprana Aglaia Mudrea vine din Italia, Chisinau Youth Orchestra. Mai multe detalii citește aici. Spectacolul se va încheia cu o premieră absolută, noul proiect masculin al lui Ion Brătescu „Bravissimo”.

lavender_program_concert

Lavender Fest are și un cod vestimentar – alb. Respectiv, toți vizitatorii sunt încurajați să poarte ținute albe.

Cei care planifică să vină la festival cu mașina proprie trebuie să știe că traseul este extrem de simplu. O luați în direcția Aeroportului Chișinău, apoi spre Anenii Noi. Organizatorii vor avea grijă să lase minim cinci indicatoare pe drumul spre câmp.

lavander-02

Cei care în ziua evenimentului vor să ajungă la festival, dar nu au mașină, pe 20 iunie, începând cu ora 12.00, microbuze speciale vor aștepta doritorii la stația terminus a troleibuzului 22, la Botanica. Microbuzele vor porni la fiecare 20 de minute. Prețul unei călătorii este 25 de lei într-o singură direcție. Mai multe detalii aflați la nr. de tel.: 067264453, 079406249.

lavander-01

Chiar dacă evenimentul este organizat într-un câmp deschis, organizatorii vor avea grijă să-i aprovizioneze pe cei veniți cu umbră, apă, electricitate și toalete.

Festivalul Levănțicii este preconizat să se încheie la ora 21.00. Biletele la eveniment pot fi achiziționate la un preț de 300 de lei/persoană și 550 de lei/două persoane. Acestea pot fi cumpărate online prin intermediul site-ului iTicket.md sau la numărul de telefon 069015019.

Stați cu ochii pe Klumea pentru detalii. Vizitează Klumea.eu și urmărește pagina de Facebook.

Telegram