Dirijor pentru un minut la flash mobul „Cântă cu noi!” din centrul Chişinăului
Telegram

Chişinău Youth Orchestra a organizat luni, 11 august flash mob-ul Cântă cu noi!

Фото: IPN, Dan Guţu

Фото: IPN, Dan Guţu

În cadrul flash mobului 20 de tineri instrumentişti din orchestra de tineret au interpretat Uvertura Operei „Nunta lui Figaro” de Mozart, în faţa oficiului central al Poştei Moldovei, fiind dirijaţi de trecători. Cei mai curajoşi „dirijori”, în mare parte tineri şi copii, au avut ocazia, de la pupitru, cu ajutorul baghetei, să conducă orchestra.

02-flash

Timp de aproximativ 25 de minute cât a durat flash mobul, CYO a fost condusă de 17 persoane. Printre ei au fost şi turişti. Iar 2 tineri francezi dintr-un grup de turişti aflaţi în trecere pe lângă Kilometrul zero au dirijat simultan şi au făcut un adevărat show spre sfârşitul evenimentului.

01-flash

„Flash mobul Cântă cu noi! este o iniţiativă prin care am dorit să oferim oamenilor oportunitatea să experimenteze meseria nobilă de dirijor, să se implice în evenimente frumoase şi să simtă bucuria de a asculta muzică de calitate. Am văzut mulţi oameni zâmbind de fiecare dată când „dirijorii” făceau mişcări neobişnuite şi sunt convins că atât instrumentiştii cât şi cei care au dirijat s-au simţit foarte bine. Prin aceste evenimente CYO îşi doreşte să aducă oamenii în spaţiul public şi să-i facă să se simtă mai liberi şi mai deschişi.” a spus Andriano Marian, dirijorul şi coordonatorul Chişinău Youth Orchestra.

flash-001

Flash mob-ul „Cântă cu noi!” face parte din evenimentele de vară ale Chişinău Youth Orchestra, care se desfăşoară cu sloganul „Cu plăcere, CYO”. Tinerii instrumentişti, care studiază în unele dintre cele mai importante centre educaţionale din Europa, au venit în vacanţă acasă şi vor susţine o serie de concerte unice.

În program, pe 22 august, urmează concertul Open Air din Scuarul catedralei, iar pe 23 august cel de la Sala cu Orgă. Pe 24 august, CYO împreună cu soprana Valentina Naforniţa vor susţine un concert de excepţie la Palatul Republicii în cadrul evenimentului „Gala de Operă a Valentinei Naforniţa”.

Evenimentele de vară realizate de Chișinău Youth Orchestra, ediția IV, se alătură campaniei de colectare fonduri „Renaște Moldova”, proiect inițiat de Institutul Mamei și Copilului în scopul modernizării blocului maternității. Toți doritorii de a face donații pot transmite un mesaj la numărul scurt 9944, disponibil în toate rețelele de telefonie mobilă. Mai multă informație puteți găsi pe renastemoldova.

Flash mobul a fost organizat de Asociaţia Muzical-Corală din Moldova. Parteneri principali ai evenimentelor organizate în acest an de Chişinău Youth Orchestra sunt Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Primăria Chişinău şi Fundaţia Edelweiss. Parteneri: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, Gas Natural Fenosa, Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport Chişinău.

Mai multe informaţii și fotografii găsiţi pe pagina de facebook a Chişinău Youth Orchestra și pe cyo.md.

Telegram